Közélet

Összeült az MSZP-választmány

Összeült az MSZP-választmány

2011. szeptember 24., szombat
Összeült az MSZP-választmány

Összeült szombaton az MSZP választmánya, a tanácskozáson - bár az előzetes napirenden nem szerepelt - szó lesz arról is, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a listán parlamenti mandátumot szerzett szocialista politikusok adják vissza képviselői helyüket, hogy annak fenntartásáról vagy megvonásáról a párttagok dönthessenek. Tárgyalnak az MSZP - így a pártgazdálkodás és a pártszervezet - megújítására vonatkozó indítványokról is.

Rövid bevezetőjében - amely után zárt ülés következik -

Simon Gábor

választmányi elnök azt mondta: az országot, az alapszervezeteket járva azt tapasztalja, "egyre nagyobb az igény arra, hogy fejeződjön be, ami most a párton belül zajlik, legyen rend, ez a tagság véleménye", ezt ajánlja a választmányi tagok figyelmébe.

Gyurcsány Ferenc

egyébként nincs jelen, a volt miniszterelnök platformját

Varju László

, a Demokratikus Koalíció igazgatója képviseli. Az előzetes napirend szerint a választmány a következő fél évben az MSZP előtt álló feladatokról és a párt megújításáról tárgyal.

Mesterházy Attila

pártelnök-frakcióvezető felszólalása után azok a munkacsoportok adnak tájékoztatást tevékenységükről, amelyeket az országos elnökség kért fel, hogy szeptember végéig készítsék el javaslataikat az MSZP megújítására. Így

Harangozó Tamás

az alapszabály,

Tukacs István

pedig a pártgazdálkodás reformját kidolgozó testület javaslatait ismerteti,

Molnár Zsolt

a pártszervezet megújításának tervezett lépéseiről beszél, míg

Katona Béla

, az etikai tanácsadó testület vezetője a készülő teljesítményértékelési szempontrendszerről ad felvilágosítást. Ezekről a végső döntést az MSZP kongresszusa mondhatja ki novemberben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.