Közélet

Októbertől támogatják a szőlőültetvények szerkezetátalakítását

Októbertől támogatják a szőlőültetvények szerkezetátalakítását

2011. szeptember 2., péntek
Októbertől támogatják a szőlőültetvények szerkezetátalakítását

Az eddigi hektáronkénti 500 ezer forint helyett a jövőben 1.800 euró támogatás jár a szőlőültetvények szerkezetátalakítására - a vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A termelők mintegy 12 milliárd forint támogatást kapnak a következő két évben a szőlőültetvények szerkezetátalakítására - közölte a vidékfejelsztési tárca az MTI-vel. A közösségi forrásból finanszírozott programra az idén 22,5 jövőre 22 millió euró áll rendelkezésre. A támogatás akkor jár, ha a legkisebb összefüggő terület is eléri a 0,2 hektárt. Az igénylést október 1. és december 15. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A kérelemhez mellékelni kell a borvidéki terv alapján készített, két évre szóló egyéni tervet, amelyben meg kell jelölni azt, hogy melyik évben, milyen támogatási intézkedéseket tud teljesíteni a pályázó. Az MVH az egyéni tervek alapján - a beérkezés sorrendjében - bírálja el a kérelmeket, jövő év március 31-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.