Gazdaság

Október 20. után is lehet áfát visszaigényelni

Október 20. után is lehet áfát visszaigényelni

2011. szeptember 16., péntek
Október 20. után is lehet áfát visszaigényelni

A sajtóhírekkel ellentétben október 20. után is igényelhetnek vissza áfát az erre jogosultak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A tárca közleményében felhívta a figyelmet, hogy a pénteken a parlament elé benyújtott törvényjavaslat szerinti új szabályozás értelmében az adózó a 2011. október 20-ig benyújtható kérelemben, vagy e határidőtől függetlenül, a rá vonatkozó szabályok szerint előterjesztett bevallásában érvényesítheti a visszaigénylési jogát. A mikro-, kis és középvállalkozások támogatása érdekében az 1 millió forintig terjedő visszatérítéseket az adóhatóságnak 30 napon belül kell teljesíteni - emelte ki az NGM. A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a kormány az Európai Bíróság ítélete nyomán megtette a szükséges intézkedéseket. A törvényjavaslatban az áfa-visszatérítésekre gyors és rugalmas eljárási szabályokat dolgozott ki, valamint javasolja, hogy helyezzék hatályon kívül az általános forgalmi adó törvény érintett rendelkezéseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.