Gazdaság

Nem lesz gyógyszerhiány az árcsökkenés miatt

Nem lesz gyógyszerhiány az árcsökkenés miatt

2011. szeptember 13., kedd
Nem lesz gyógyszerhiány az árcsökkenés miatt

Minden gyógyszertárba naponta többször szállítanak a nagykereskedők, így ellátási probléma biztosan nem lesz a következő időszakban a gyógyszerek árcsökkenése miatt - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kedden az MTI-vel.

Az OEP arra reagált, hogy az országos tiszti főgyógyszerész szerint az október 1-jei jelentős árcsökkenések miatt egyes gyógyszerekből szeptember végén lehet átmeneti készlethiány. A pénztár szerint nagy körültekintéssel jártak el az új támogatási rendszer jogszabályainak előkészítése és végrehajtása során, hogy az új támogatási rendszer bevezetése semmiképpen se veszélyeztesse a biztonságos gyógyszerellátást. A két fordulóban lefolytatott gyógyszerárlicit 2011 gyógyszert érintett, és ennek eredményeként október 1-jével 908 készítmény ára csökken átlagosan 25 százalékkal - tették hozzá. Az ellátás folyamatos biztosításáról külön nyilatkoztak az érintett cégek. A gyógyszergyártó cégek ezen felül jelentős részben azt is vállalták, hogy már szeptember második felében az október 1-jétől érvényes, kedvező áron adják termékeiket a nagykereskedőknek, gyógyszertáraknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.