Gazdaság

NAV-tájékoztató a chipsadóról

NAV-tájékoztató a chipsadóról

2011. szeptember 19., hétfő
NAV-tájékoztató a chipsadóról

A Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság illetékességi területén (Csongrád, Békés, Bács-Kiskun Megye) az adóbevallással érintett személyek, illetve szervezetek részére 2011. szeptember 28-án tart tájékoztatást Szegeden a Dankó Pista utca 4. szám alatti épületében, 10.00 órai kezdettel - tájékoztatta portálunkat Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, a NAV sajtófelelőse.

A népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (népszerű nevén a chipsadó) alapján 2011. szeptember 1-től a jogszabályban meghatározott termékkörök esetében a belföldön első alkalommal értékesítő személy, szervezet adót köteles fizetni az alábbi mértékben: - üdítőital esetében 5 forint/liter - energiaital esetben 250 forint/liter - előrecsomagolt cukrozott készítmény esetében 100 forint/kilogramm - sós snack esetében 200 forint/kilogramm - ételízesítő esetében 200 forint/kilogramm Az adóbevallási kötelezettségüknek az érintettek az általános forgalmi adó bevallás szabályai szerint kell eleget tenniük. Az első bevallást az érintetteknek október 20-ig kell megtenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve felé. Az adó bevezetésével kapcsolatos teendők, illetve végrehajtandó feladatok teljesítésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve felkészült. A tájékoztatóra történő jelentkezést a 06 62-567-466 telefonszámon, illetve a

darvpfig@nav.gov.hu

e-mail címre várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.