Közélet

Nagy: 410 milliót tüntetne el a Fidesz-Jobbik "szivattyú" (FRISSÍTVE)

Nagy: 410 milliót tüntetne el a Fidesz-Jobbik "szivattyú" (FRISSÍTVE)

2011. szeptember 29., csütörtök
Nagy: 410 milliót tüntetne el a Fidesz-Jobbik "szivattyú" (FRISSÍTVE)

Nagy Sándor (MSZP-SZVE) képviselő a Bartha–Tímár-korszaknál rosszabb időket idéző Fidesz–Jobbik-pénzszivattyúról beszélt, elmondása szerint pénteki közgyűlésen közel 410 millió forintot próbálnak majd kivenni a város költségvetéséből.

A képviselő elmondása szerint három városi cégnek adnának 110 millió forint plusz támogatást, két sportegyesületnek 24 millió forintot, és két nyereséges önkormányzati cégnél, a RITEK Zrt.-nél és a Dorozsmai Nagybani Piacnál összesen 220 millió forint osztalékot hagynának bent. "A legrosszabb, fideszes Bartha–Tímár-korszakot idézi az, amire a pénteki közgyűlésen készül a Fidesz–Jobbik-pénzszivattyú. A bizottságok határozatai alapján összesen mintegy 410 millió forintot emelne ki a költségvetésből a Fidesz–Jobbik-koalíció. Korábbi rossz döntések és e politikai erők érdekeltségébe tartozók igényeinek a kielégítése miatt három városi cég kaphat plusz támogatást: az IH Rendezvényközpontot üzemeltető kft. 60, a városi tévét üzemeltető vállalkozás és az SZKT pedig 35, illetve 15 milliót. Ezenkívül a polgármester javaslatot tett, hogy két nyereséges önkormányzati érdekeltségű cég, a RITEK Zrt. és a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. büdzséjéből vegyenek ki osztalékot 150 és 70 millió forint arányban, de ezt sem támogatta a szakbizottság. Mindezeken felül új sporttámogatási tételt is kiemelnének a fideszes és jobbikos politikusok. Az UTC kapna 15, míg a SZVSE 9 millió forintot" – mondta el a sajtónak

Nagy Sándor

, hozzátéve, hogy a közel 410 milliónyi hiány pótlására valószínű, hogy folyószámlahitelt kell felvenni majd.

Keresztúri: csúsztatások és hamis szinkronhang

Keresztúri Farkas Csaba

jobbikos önkormányzati képviselő úgy reagált az MSZP-koalíció politikusának felvetéseire, hogy örömmel tapasztalja,

Botka László

magyar hangja

Nagy Sándor

lett, de az általa megfogalmazott tételek hemzsegnek a csúsztatásoktól. "Városi pénzből most olyan városi cégeknek nyújtanánk plusztámogatást, melyekben az előző vezetés okozott hiányt. Például ilyen az IH Rendezvényközpontot működtető cég vezetőjének,

Boros Gyulának

az a 45 milliós számlája, amit nem fizetett ki. Ami pedig az osztalékelőleget illeti, az januárban osztalékként ki lesz fizetve, ha addig ebből az adott cég nem végez majd fejlesztéseket" – nyilatkozta portálunknak Keresztúri. Hozzátette: nagyon sajnálatosnak tartja, hogy egy magát felelősnek tartó polgármester nem konzultál a cégek vezetőivel, inkább alaptalan támadást intézz ellenük hamis szinkronhangként használva azt az egykori SZDSZ-es politikust, aki városüzemeltetési alpolgármesterként rossz döntések sorozatával felel az elbaltázott nagyprojektek miatt elfolyt százmilliókért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.