Sport

Minimális cél a bajnoki döntő a Pick Szegednél

Minimális cél a bajnoki döntő a Pick Szegednél

2011. szeptember 2., péntek
Minimális cél a bajnoki döntő a Pick Szegednél

A bajnokságban és a magyar kupában a döntőbe jutás, a Bajnokok Ligájában a csoportból való továbbjutás a cél a Pick Szeged számára - hangzott el a csapat pénteki sajtótájékoztatóján.

Skaliczki László

vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: szeretnének méltó ellenfele lenni az MKB Veszprémnek, de minimális cél, hogy az együttes pozícióját stabilizálják. "Nem lesz könnyű, hiszen nem csak felfelé, a Veszprém felé kell figyelnünk, hanem alulról is érkeznek egyre erősebb csapatok" - utalt a vezetőedző a nyáron tovább erősödött riválisokra, mint a Tatabánya, a Balatonfüred, vagy épp a Csurgó, ahol a tavalyi Pick két meghatározó embere (

Katzirz Dávid

és

Herbert Gábor

) is hadrendbe áll az idei szezonban. A Fradi és a PLER egyesüléséből létrejött csapat sem alábecsülendő, ahogyan

a szombati ellenfél, az újonc Gyöngyös

sem. "Szombaton rögtön azzal a Gyöngyössel kezdünk, amely jelentősen erősített a nyáron. Nekünk meg még vannak sérültjeinek, így nem komplett a gárda" - tette hozzá a hétvégi rajt kapcsán Skaliczki László. A Magyar Kupában szintén a döntő a cél, a Bajnokok Ligájában - ahol az edző szavai szerint a mezőnyben a legfiatalabb a szegedi keret - már a csoportból továbbjutás sem egyszerű. A Tisza-partiak a francia Montpellier-vel, a dán Köbenhavnnal, a német THW Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal, valamint egy selejtezőből felkerült riválissal találkoznak, és a hatosból csak a legjobb négy jut tovább a nyolcaddöntőbe. A csapathoz érkezett

Ancsin Gábor, Rajko Prodanovic, Antonio Pribanic, Buday Dániel

és

Czina József

, ugyanakkor a válogatott kapus,

Mikler Roland

, valamint

Dusan Beocsanin

még a sérülésük utáni rehabilitáción vesznek részt, s előreláthatólag két-három hét múlva játszhatnak újra. A Toyota Motor Hungary - melynek szegedi képviseletén a pénteki sajtótájékoztatót is tartották - 12 autót adott át a játékosoknak, vezetőknek, ezzel a klub egyik kiemelt támogatója lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.