Sport

Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, újpesti diadal + FOTÓK

Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, újpesti diadal + FOTÓK

2011. szeptember 2., péntek
Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, újpesti diadal + FOTÓK

Sokat támadott a Szeged Újpesten, gólhelyzetek sokaságát hagyta ki, s ez megbosszulta magát. A lilák eredményesebb helyzetkihasználással tartották otthon a három pontot.

3
-
1
Újpest FC II.
-
Szeged 2011
NB II Keleti csoport 3. forduló

Gyors gólok adták meg a mérkőzés alaphangját. Valódi nyiltsisakos küzdelem - gondolhatta bárki. És valóban, a csapatok úgy tűnt nem éppen a védekezésre összpontosítják energiáikat. Mégis míg a Szeged a játékot irányítva 13 szögletből és féltucatnyi gólhelyzetebtől mindössze egy gólt ért el, addig Szlezák Zoltán fiatal, csupaszív tanítványai kihasználták a vendégek szinte minden védelmi megingását: háromszor is rezgett a szegedi háló. Hiába játszottak jól Bernáthék futószalagon szállítva a védeni valókat Bozsó kapusnak, míg a meccs legfontosabb mutatójában az Újpest ma jobb volt: a rúgott gólok számában. Kolozsvári és Török mesterpáros vadonatúj, alakulóban lévő, a hazai pálya védelmétől "száműzött" gárdája nem bírja el a kihasználatlan helyzeteknek ilyen nagy számát.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 3. forduló:

Újpest FC II. - Szeged 2011 3-1 (1-1).

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 200 néző. Vezette: Berger József.

Újpest FC:

Bozsó – Nagy J., Privigyei, Takács, Szalai (Horváth K. 84'), Üveges (Nagy P. 46'), Banai B., Magos, Bognár, Kovács D., Kocsis (Dombai 56').

Vezetőedző:

Szlezák Zoltán.

Szeged 2011:

Czirbus (Trepák 46') – Podonyi, Tóth I., Gellér, Radnai, Batik, Magyar, Puskás (Varga I. 83'), Kulacsik (Gahwagi 83'), Folmer, Bernáth.

Vezetőedző:

Kolozsvári János.

Gólszerzők:

Magos (5', 81'), Bognár (61'), ill. Bernáth (9').

Sárga lap:

Privigyei (49'), Banai (50'), ill. Radnai (21'), Puskás (45'), Bernáth (73'), Gellér (75'). Szlezák Zoltán:

"Ami a mai napon fontos, hogy az első győzelmet megszereztük. Kis szerencsével ugyan, de sokat tettünk a három pontért, főként küzdelemmel. A játékunk nem volt látványos, de jobban használtuk ki a helyzeteinket, mint a Szeged, akiknek szintén akadt bőven lehetőségük, de nem tudták ezeket kihasználni. Fiatal, rutintalan csapatunknak jót tett ez a diadal."

Kolozsvári János:

"Mindent elárul a mérkőzés képéről, hogy 13 szögletet rúgtunk, és feleannyi százszázalékos gólhelyzetet hibáztunk. Átok ül rajtunk: hiába alakítunk ki ajtó-ablak ziccereket, nem tudjuk azokat értékesíteni. Egyszer minden átok meg fog szűnni, dolgozunk tovább.

"

90 2' Vége a mérkőzésnek.
87' Magyar cselezte be magát az ötösig, de lövésébe belevetődtek.
84' A hazaiak is cserélnek. Horváth váltja Szalait.
83' Kettős csere a vendégeknél. Puskás é Kulacsik jön le, Varga I. és Gahwagi megy fel.
81'GÓÓÓL Nehéz helyzetben a Szeged. Magos ismét a védővonalból tud kiugrani, elhúzza a kifutó kapus mellett a labdát és a hálóba passzol.
79' Kovács kiugratásánál mozdult ki Trepák, s halászta le a csatár lábáról a labdát.
75' Gellér kapott sárgát.
72' Tóth nagyot hibázott egy hazafejesnél. Röviden fejelte fel a labdát középen a 16-os vonalánál, Bognár rácsapott, de Trepák jól zárta a szöget és a támadó nem tudta átemelni a kapust.
70' Puskás beadását Folmer fejelte a felső léc alá. Bozsó hatalmas bravúrral tolta fölé.
69' Batik forintos labdát kap Bernáthtól, de lövésébe a 16-os vonalánál belelépnek.
67' Egy ígéretes szegedi akció végén Bernáth kap ziccerlabdát, amit elhúz a kapus mellett és a hálóba passzol, de leshelyzet miatt érvénytelen a találat.
65' Bernáth bal oldali lövését a hazai portás szögletre pofozza.
63' Hasonló szituáció a másik oldalon. Folmer Magyartól kap labdát a jobb összekötő helyén, szökteti magát, de lövése a felső sarok felett egy méterrel szál el.
61'GÓÓÓL Bognár lesgyanús helyzetben vette át a labdát a jobb oldalon. Egyet tolt befelé, majd 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.
56' Kocsis helyett Dombai ment be. Az Újpest a támadósorát erősíti.
54' Micsoda mozdulat! Folmer jobbról belőtt labdáját Bozsó vetődve öklözte ki. Az ívesen érkező bogyóra Kulacsik ugrott fel, s ollózó mozdulttal, hátrafelé rúgta kapura a labdát, alig fél méterrel ment csak fölé.
52' Nagy J. lőtt 25 méterről jobb oldalról fölé.
47' Egy hatalmas vendéghelyzettel indult a második félidő. Bernáth kapott jobbról egy magas, átívelt labdát, melyet egy átvétel után balról a kaputól 15 méterre lőtt el. A löket centikkel suhant el a bal alsó mellett.
46' A szünetben cserélt a hazai gárda és a Szeged is. A liláknál Nagy Patrik állt be Üveges helyett, a vendégeknél pedig komolynak bizonyult Czirbus sérülése, Trepák debütál a kapuban.
SZÜNET
45 1 Vége az első félidőnek. (Ápolni kellett Czirbus kapust, reméljük semmi komoly.)
45' Puskás kap sárga lapot, az utolsó pillanatban állította meg a kiugrani készülő hazai támadót.
41' Egy tetszetős szegedi akcióból Folmer-Bernáth összjáték, melyből utóbbi támadó ereszt meg egy átlövést. Egy méterrel a bal kapufa mellett suhan el a bőr.
38' Egy jobb oldali hazai szögletet Takács fejel vissza a hosszúra... fölé.
36' Puskásnak a bal összekötő helyéről, mintegy 22 méterről eleresztett lövése kipattan Bozsó melléről de a labdára startoló Bernáth már lesen állt.
34' Ismét szegedi szögletek Puskás lábából. A másodiknál már Bozsó ökle is kellett a tisztázáshoz.
29' Magyar visszafejelt labdájánál, később egy jobb oldali beadásnál kellett ismét bizonyítani a hazai portásnak. Gólhelyzetekké érett a kék-fekete fölény.
27' A szögletet a Bozsónak kellett két támadó közül kiöklöznie. Később Magyar lőhetett 16-ról de egy védőnek sikerült belelépnie a gólba tartó labdába.
26' Az előbbi bejelentkezésre rácáfolva Bernáth ugorhatott ki Puskás labdájával és 15 méterről senkitől sem zavartatva rúgta kapura a bőrt. A kapus még beleért.
25' Enyhe szegedi fölény. A középpályán Puskás aktív játékából indul több támadás is. Több pontrúgást végez el a vendégalakulat, de gólhelyzet nem alakult ki.
25' Enyhe szegedi fölény. A középpályán Puskás aktív játékából indul több támadás is. Több pontrúgást végez el a vendégalakulat, de gólhelyzet nem alakult ki.
20' Radnai kap sárgát kemény belépője után
17' Puskás szöglete életveszélyesen tekeredett az öt és felesen belülre, Folmer, Gellér és Bernáth előtt is elsuhant - ha csak egy testrész beleér, az gólt ért volna, olyan közel suhant el a zsuga a kapu előtt.
14' Bognár próbálkozott 30 méterről egy átlövéssel. Az erővel nem volt gond, de az irányzék métereket tévedt.
9'GÓÓÓL Folmer fejelt tovább egy jobb oldali beadást, amit a két védő közül kilépő Bernáth mellre vett mintegy 10 méterre az újpesti kaputól, és higgadt mozdulattal a felső sarokba rúgta a labdát.
8' Gellér cselezte el a labdát az alapvonalon, de Kocsis fölé rúgta a visszapasszolt játékszert.
5'GÓÓÓL A védőfalból kilépve forintos labdát kapott Magos, aki ziccerben vezethette a labdát Czirbusra, jobbra elhúzta a szegedi kapus mellett és az üres kapuba ívelt. (Kicsit mintha elaludtak volna a belső védők.)
1' Az Újpest kezdte a játékot. A hazai gárda tiszta lila szerelésben játszik, a szegediek pedig fehér felsőben és alsóban, a mezen keresztben kék-fekete csíkkal.

16.26:

Ma ünneplik a FIFA Fair Play Napját, erről Újpesten is megemlékeznek.

16.22:

Gyönyörű szép környezetben, az Újpest-stadion centerpályáján rendezik a meccset. Még egy kis szerelésigazgatás, aztán jöhet a kezdés!

16.20:

Üdvözlünk mindenkit a fővárosból, hamarosan kezdődik a Szeged 2011 harmadik NB II-es mérkőzése. A kék-feketék célja, hogy megszerezzék első pontjukat. Az ugyancsak két vereséggel álló Újpest II. otthonában erre mutatkozik is esély. Beharangozó írásunkat

itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.