Sport

Labdarúgás: SZVSE-zakó az Algyő ellen

Labdarúgás: SZVSE-zakó az Algyő ellen

2011. szeptember 1., csütörtök
Labdarúgás: SZVSE-zakó az Algyő ellen

Az újonc, de igen erős Algyő ellen megmutatkoztak a vasutasok problémái: rengeteg a hiányzó, nem állt még össze a szegedi csapat.

Tisztában volt vele mindenki a Szegedi VSE háza táján, hogy hiába rajtolt győzelemmel az együttes (idegenben verték 2-0-ra a HFC II.-t), az újonc Algyő elleni szerdai csata korántsem lesz sétagalopp.

Takács Zoltán

csapata kiváló erőkből áll ugyanis, a szakemberek - ez a minimum - a mezőny első felébe várják. A Bóka-alakulat viszont nem rázódott még igazán, különböző okok miatt ráadásul több meghatározó emberét (

Csala, Környei, Csehó-Kovács, Beleznai, Fröhlich

) nélkülöznie kellett ezúttal is. Ehhez járult még, hogy a támadószekció két oszlopa,

Hegyesi Zsolt

és

Dürgő Péter

különösen fáradtan futott ki a gyepre, hiszen nemcsak a szombati vásárhelyi derbi volt a lábukban, hanem a hétfői kőkemény, Aramis elleni idegenbeli NB I-es futsalmeccs is. Igaz, a látogatóknál sem állhatott rendelkezésre a húzódással bajlódó

Hadár Attila

. Az egységes, szervezett algyőiek már a 6. percben előnyhöz jutottak, mikor is

Daróczi László

20 méterről olyan ügyesen löbbölt alá a lasztinak, hogy az

Virág Tibor

feje fölött a hálóba hullott. A hátrányba került szegediek mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, s több komoly helyzetig is eljutottak, ám ezeket

Márki Kornél

és

Vangel Roland

is elpuskázták. Természetesen a vendégeknek is bőven volt lehetőségük, ám a térfélcseréig már semmi sem változott. Tovább sújtotta a hazai csapatot, hogy egyik legjobbját, Hegyesi Zsoltot izomhúzódás miatt le kellett cserélni. Az ő kiesése miatt a játékon is változtatni kellett. A második félidőben is folytatódtak a SZVSE-rohamok, ám az algyői ellenakciók is minden alkalommal veszélyesnek, ígéretesnek bizonyultak. A 83. percben aztán eldőlt a találkozó sorsa. Egy kavarodást követően

Farkas Szilveszter

eszmélt először, s a hálóba is talált. Mindez azt jelenti, hogy immár a vasutasok sem veretlenek a megyei I. osztályban. A SZVSE-re hétvégén is igen nehéz feladat vár: szombaton 16.30-as kezdéssel Mindszenten vendégszerepelnek Dürgőék. Fröhlich és Beleznai ott már biztosan hadra fogható lesz, ahogy a tervek szerint a Tisza Volán SC U17-es keretéből idekerülő támadó,

Németh Viktor

is.

Marton Gellért,

a SZVSE technikai vezetője egyébként arról tájékoztatott bennünket: maga és az egyesület nevében is köszöni

Mikulán Rita

főorvos asszonynak, kollégájának,

Tarnai Eszternek

és valamennyi sportorvosis dolgozónak, valamint az MLSZ területi igazgatósága részéről

Kószó Szilviának

az áldozatos munkát, segítséget. Nélkülük nem lett volna lehetséges valamennyi engedély és igazolás megszerzése. Sokszor soron kívül is segítettek abban, hogy végül helyükre kerüljenek az építőkockák így a pontvadászat kezdetére.

A labdarúgó megyei I. osztály 3. fordulójában:

Szegedi VSE - Algyő SK 0-2 (0-1). Gyálarét, 200 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt.

SZVSE:

Virág - Kozma, Ágoston, Laczkó, Balog (Frank 72'), Simon, Dürgő, Vangel (Hegedüs 50'), Hegyesi Zs. (Magyar 46'), Hegyesi Á., Márki. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Algyő:

Udvari - Garamvölgyi, Gábor (Koza 70'), Békési, Daróczi, Balogh N., Balogh Á., Sebők, Farkas (Nagy 85'), Bodgán, Hegedűs (Gonda 60'). Vezetőedző: Takács Zoltán.

Gólszerző:

Daróczi L. (6'), Farkas Sz. (83) Bóka Ferenc:

"Sajnos megint az utolsó pillanatban alakult ki a mai keret, nem álltunk még össze igazán. Ilyen-olyan okokból több meghatározó játékosom (Fröhlich, Beleznai, Környei, Csehó-Kovács, Csala) nem léphetett pályára, ráadásul Hegyesi Zsoltot a szünetben le kellett cserélnem. Rengeteg a fiatal futballista, az ő beépítésük is sok időt vesz igénybe. Két-három ziccert kidolgoztunk, ám ezeket elhibáztuk, míg lelkes, szervezet és taktikus ellenfelünk értékesíteni tudta a sajátjait.

" Takács Zoltán:

"Úgy érzem, végig a mi akaratunk érvényesült, kézben tartottuk a mérkőzést. Magabiztosan és jó játékkal szereztük meg a három pontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.