Sport

Labdarúgás: büntetőkkel bukott el a Szeged 2011 Szolnokon

Labdarúgás: büntetőkkel bukott el a Szeged 2011 Szolnokon

2011. szeptember 20., kedd
Labdarúgás: büntetőkkel bukott el a Szeged 2011 Szolnokon
Dicséretesen helytállt a több sebből vérző Kolozsvári-alakulat a magyar kupa 3. fordulójában, közel állt a meglepetéshez, kis szerencsével tovább is juthatott volna, a tizenegyespárbajban azonban végül alulmaradt.
1
-
1
Szolnoki MÁV FC
-
Szeged 2011
Labdarúgó magyar kupa 3. forduló
Az NB II-es vetélytárs, a Szolnoki MÁV FC jelentette a végállomást a magyar kupában a Szeged 2011 számára, miután Kolozsvári János alakulata idegenben 1-1-re végzett a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is, büntetőkkel azonban alulmaradt. A kék-feketék tisztességgel helytálltak, s akár meglepetést is okozhattak volna az NB I-ből tavasszal kiesett alakulattal szemben, ám hiába támadtak többet a rendes játékidőben, a tizenhatos környékén elfogyott a tudomány. A ráadásra pedig az erő is elszállt, így tulajdonképpen a mieinknek kellett örülniük, hogy eljutottak a tizenegyesekig. A rutinos kapus, Rézsó Péter a párbajban két rúgónk eszén is túljárt, így végül az övéi örülhettek, a tiszai rangadót megnyerve bejutottak a legjobb 32 közé. A krónikához tartozik, hogy mindkét együttes tartalékosan állt föl, különösképpen a hazaiak. Mile, Pintér, Vári sérülés miatt még a padra sem ülhetett le, a kapus Tóth Z., valamint Urbán-Szabó csereként kezdett, míg Antal, Szepessy és Ulvicki csupán edzett. A szegedieknél Puskás, Magyar és Gellér munkahelyi elfoglaltság, Kulacsik kisebb húzódás, s Czirbus kapus is sérülés miatt hiányzott, a szerb Lanistaninról pedig néhány napja nincs hír, nem edz a kerettel. A Szeged 2011 szakmai stábja most igencsak komoly kihívás előtt áll: fel kell frissíteni a fáradt csapatot a péntek esti békéscsabai bajnokira. A listavezető otthonában forró percek várnak Bernáthékra.

Labdarúgó magyar kupa 3. forduló:

Szolnoki MÁV FC - Szeged 2011 1-1 (1-0, 1-1) - tizenegyesekkel 5-2. Szolnok, 100 néző, vezette: Farkas Tibor. Szolnok: Rézsó - Bálint, Szakács, Szeleczki, Balogh P. (Németh T. 46') - Lengyel B., Papp Sz., Kis R., Mundi - Benedek (Háda Z. 77'; Urbán-Szabó 91'), Kalmár. Vezetőedző: Romanek János. Szeged: Trepák - Laczkó, Batik, Tóth I., Radnai, Varga I., Bryan, Podonyi, Gahwagi (Vágó 67'), Bernáth (Kazi 108'), Folmer (Nagy Z. 59'). Vezetőedző: Kolozsvári János. Gólszerző: Szeleczki (38'), illetve Bernáth (58') Kolozsvári János: "Nagyon bosszús vagyok, hiszen hatalmas lehetőséget szalasztottunk el. A szolnokiak ma több kiegészítő embernek adtak lehetőséget, már a rendes játékidőben legyőzhettük volna őket, ha nem futballozunk gyámoltalanul és kishitűen. Így azonban nemcsak nagyon elfáradtunk, de még sikerélményhez sem jutottunk, ezek nem túl jó előjelek a pénteki békéscsabai bajnoki előtt."

Online közvetítésünk:

GÓÓÓL! 5-2 Urbán-Szabó higgadtan vágta be, továbbjutott a Szolnoki MÁV FC! Ők ünnepelhetnek, pedig a Szeged 2011 is mindent megtett a sikerért, s volt is rá esélye!
HIBA! 4-2 Podonyi lövését is kifogta Rézsó, a büntetőölő... Balra rúgta a szegedi játékos, nagyszerűen mozdult a hálóőr.
GÓÓÓL! 4-2 Trepák most is jó irányba mozdult, de kezéről a jobb alsóba vágódott Lengyel Béla labdája... Nincs szerencsénk most!
HIBA! 3-2 Laczkó János lövését sajnos kifogta Rézsó, félmagasan jobbra tartott a laszti...
GÓÓÓL! 3-2 A jobb kapufáról vágódott be a szolnoki gólszerző, Szeleczki lövése, Trepák pedig rajta volt.
GÓÓÓL! 2-2 Tóth Imre a kapu jobb oldalába helyet, Rézsó balra dőlt.
GÓÓÓL! 2-1 A jobbra vetődő Trepák mellett a bal felsőben Kalmár lövése.
TIZENEGYESEK
120' Vége, jönnek a büntetők!
118' Veszélyes hazai szöglet után sikerült felszabadítanunk, de már jön is vissza a labda. Legyen már vége!
117' Tovább folyik az öldöklő küzdelem, váratlanul szögletig jutottunk Podonyi jobb oldali elfutása után. Ugyanő adta be, de nem jutottunk végül lövéshez.
113' Ajtó-ablak helyzetet hagyott ki Kis Róbert, nem találta el a kaput Németh beadása után, miközben teljesen beszorultunk. Bernáth lecserélése a kontralehetőségeink végét jelentette, nagyon elfáradtak a fiúk.
109' Batik Bence szabadrúgását pattanásból lőtte rá Varga István, a lövés gyenge volt sajnos, a bal sarok előtt elcsíphette Rézsó. Közben Kazi László váltotta Bernáthot.
106' Hatalmas izgalmak várhatóak, rövid szusszanás és térfélcsere után a hazaiak folytatták.
105' Bryant vágták föl, Tóth 40 méterről vállalta el a szabadrúgást, mellé szállt. Jön a fordulás!
103' Radnai hatalmas munkát végez hátul, kiválóan látja el feladatát. A bal oldalon többször szerezte vissza a labdát, s támadásba is lendült az imént, passzából Vágó Andor adhatott be, kifejelték a szolnokiak.
100' Nem szabadult azonban fel a kapunk: Mundi sarokrúgása után Urbán-Szabó bólinthatott, Trepák ismét a helyén volt, nagyszerűen védett.
99' Egyre nagyobb a szolnoki fölény, körbeadogatják a szegedi falat. Németh Tamás fejesét a léc alól tolta ki Trepák szögletre hatalmas bravúrral.
97' Viták sorozata egy hibás bírói döntés miatt. Kalmár Ferenc kézzel vette át a labdát, de nem ezt fújta le a spori, hanem az ezt követő faultot. 24 méterről érkezett a lövés a bal alsó felé, Trepák hárított.
94' Varga István egy remek kényszerítő után tört ki, az ötösig jutott, de lövés helyett inkább feldobta magát. A gólt sárga lapra cserélte, rosszul döntött...
91' A szegediek kezdték a játékot. Kérdés, kiben maradt több erő a hosszabbításra. Ami kedvez a játékosoknak, hogy immár koránt sincs olyan nagy meleg, mint az előző napokig.
HOSSZABBÍTÁS
90' Meglepetésre a Szegedé a végjáték. Bryan lőhetett volna jó helyzetből, de túlságosan önzetlenül Vágót akarta játékba hozni, a passzt azonban lestoppolták. Itt a vége - a rendes játékidőnek. Kétszer tizenöt perc lesz a ráadás.
88' Szűk három percre a hosszabbítástól. Egy veszélyes szegedi kontránál egy ütemmel érkezett hamarabb a labdára Rézsó kapus, mint a támadó, így odalett a lehetőség.
82' Bryan szerelt remekül saját tizenhatosán belül Bálintot megállítva, enyhe szolnoki fölénnyel kezdődött meg a hajrá. A szegediek kontrákra rendeztek be. Ez már aligha fog változni. Döntetlen esetén egyébként hosszabbítás következik.
78' Bálint Péter nagyszerűen tört előre a jobb oldalon, beadása lecsúszott ugyan, de így volt veszélyes. Csapódott a labda, egyenesen a szegedi kapu felső lécére, ahonnan szerencsére a ketrec mögé hullott.
73' Bernáth Péter a tizenhatos sarkáról végzett el szabadrúgást, sajnos magasan fölé szállt. Ezt megelőzően Varga István pazar cselsorozatát szabálytalanság árán akasztották meg a szolnokiak a büntetőterület közelében.
70' Hazai akciót figyelhettünk a jobb oldalon, hosszú szöktetés akasztotta meg, az alapvonalon túlra gurult a laszti.
68' Sajnos megsérült Gahwagi Nebil, Vágó Andor állt be helyette. Húzódásnak tűnik, remélhetőleg péntekre rendbe jön. Közben azt figyeljük, hogy a vasutasok vették át az irányítást, fáradni tűnik a szegedi együttes. Visszaálltunk védekezni. Az előbb óriási ziccert úsztunk meg: Mundi száguldott el a jobb szélen, mesterien ugratta ki az egyedül kilépő Benedeket, aki a tizenegyespontról senkitől sem zavartatva a léc fölé pörgetett.
63' Cserélt Kolozsvári János: Nagy Zoltán állt Folmer helyére. Ő most mutatkozik be a csapatban. A szolnokiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak közben, talán meglepte őket, hogy a vendégeknek sikerült egyenlíteniük.
58'GÓÓÓL! 1-1 Egyenlítettünk! Tetszetős akciókat követően Bernáth Péter szerzett labdát 25 méterre a hazai kaputól. Bryanhez játszott, aki a védők mögé löbbölte nagyszerű mozdulattal, vissza a csatárhoz. A Kutya becenévre hallgató futballista megelőzte emberét, fejjel Rézsó mellett is eltolta, majd kisodródott helyzetből, szinte az alapvonalról gurított a kapuba.
55' A félidő legnagyobb lehetősége maradt ki a vendégek előtt. Bernáth játszott össze Bryannel, a hondurasi betört a tizenhatoson belülre, hosszan szöktette ugyan magát, de a védőkről Podonyi elé került a labda, aki azonnal lőtt, alig fölé.
54' Elég sok a hiba sajnos a szegediek játékában, a hazaiak pedig nem erőltetik a támadásokat.
49' Mintha az első félidő tükörképét látnánk, vendégrohamokkal indul a játékrész. Többször ígéretes beadási lehetőségek adódtak Gahwagiék előtt, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem tudtak veszélyeztetni.
46' A második félidőt a kék-feketék kezdték ebben a pillanatban Bernáth révén. A 25 fős szegedi ultratábor hatalmas buzdításban részesíti kedvenceit. Hajrá, ki kell egyenlíteni!
SZÜNET
45' A kontrából kettő a kettő ellen vezették a labdát a szegediek, Folmer ugratta volna ki a leshatáron helyezkedő Bernáthot, a passz azonban pocsékra sikerült, így odalett a lehetőség. Szünet.
44' Varga újból elveszítette a játékszert, majd 21 méterre a kaputól szabálytalanság árán tudtuk megállítani az ellenfelet. A szabadrúgás a sorfalban halt el.
41' Sajnos megfogta a mieinket, hogy a semmiből betalált a Szolnok. Kicsit megzavarodott a Szeged, megszűnt az előre játékunk, a szünetben rendbe kell majd tenni a dolgokat, hogy sikerülhessen az egyenlítés.
38'GÓÓÓL! 1-0 Váratlanul vezetést szerzett a Szolnok. Varga adta el a labdát a középpályán, mehettek a hazaiak, szerencsénkre azonban Kalmár Ferenc rosszul vette át, így szögletre tisztáztunk. A kornert kavarodás követte. Több szegedi is elrúghatta volna a játékszert, ám nem tette, így Kalmár pörgette tovább, Szeleczki Alex pedig közelről a kapunkba küldhette az első gólt.
35' Nagy vendéghelyzet maradt ki! Podonyi Norbert bal oldali sarokrúgását Varga István vághatta volna a hálóba 4 méterről, azonban ahelyett, hogy előrevetődött volna, félve, oldalazva ugrott fel, s nem is érte el a bőrt. Pedig Rézsó megdermedve állt a vonalon, nem hagyta el ketrecét...
34' A szegedi mezőnyfölény több szabadrúgást eredményezett. Bernáth távolról kísérletezett, a laszti a sorfalról szögletre pattant.
31' Továbbra is rendkívül stabilan játszik a Szeged, ma van keresnivalója Szolnokon. Egyelőre jól bírják erővel a srácok, s lehet mondani, többet is támadnak, mint ellenfelük. Reméljük, képesek lesznek a meglepetésre.
26' Mundi Roland három védőnkön verekedte át magát, nagyszerűen csinálta, ahogy Trepák is, aki lábbal szögletre mentette a 10 méterről leadott lapos löketet. A túloldalon Batik Bence 32 méterről vállalta el szabadrúgásból, a sorfalat találta telibe.
22' Szép kombinációkkal verekszi át magát a Szeged a középpályán. Egy gyönyörű Bryan-kapáslövést figyelhettünk - 26 méterről - alig szállt fölé, illetve Podonyi is kísérletezett, blokkolták.
18' Érdekességképpen jegyezzük meg: a hazai együttes bővebb keretét kihasználva több helyen változtatott hétvégi bajnokijához képest, mint a mieink. A Cegléd elleni MÁV-tizenegyből négyen vannak most a pályán, a Szeged 2011 esetében ugyanez a szám nyolc. Kolozsvári János tehát három új fiút vet be: Podonyit, Bryant és Varga I.-t (a három szombati csereembert)...
17' Enyhe mezőnyfölénybe került a Szeged, a szolnokiak térfelén pattogott a labda az utóbbi percekben. Szögletig jutottak el Bernáthék, helyzetről nem számolhatunk be.
13' Folmer 30 méterről szúrta rá, ez volt az első szegedi lövés, laposan fél méterrel ment el a jobb kapufa mellett.
10' Viszonylag kevés akciót láthattunk eddig. Trepák Attila háromszor is bátor kifutással mentett a hazai csatárok elől. Legutóbb éppen Benedek lábáról szedte le a lasztit. A vendégek részéről Bryan vétette magát észre néhány szép megmozdulással.
5' Kiegyenlített mezőnyjátékkal telik az idő, igyekeznek egymás taktikáját kiismerni a felek, keresik a másik gyengéit. Az már ennyiből is valószínűsíthető, nem lesz olyan egyoldalú az első félidő, mint az augusztusi szolnoki bajnokin, mikor teljesen beszorult a Szeged.
1' A hazai együttes kezdte a találkozót. A szolnokiak tiszta pirosban futottak ki, a vendégek a kék-fekete szerelést viselik. Elég gyér az érdeklődés, alig százan jöttek össze.
Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.