Sport

Labdarúgás: megakadt az FK-szekér + FOTÓK

Labdarúgás: megakadt az FK-szekér + FOTÓK

2011. szeptember 11., vasárnap
Labdarúgás: megakadt az FK-szekér + FOTÓK
Az éllovas látogatott az FK-hoz, hogy megerősítse pozícióját az első helyen, a szegediek pedig megtörni igyekeztek az Üllés lendületét. Ha a játék képe alapján ez sikerült is, az eredményt tekintve nem, egy jól eltalált lövéssel a üllésiek elrabolták a három pontot. A Tisza Volán - Tápiószecső NB III-as bajnoki mérkőzés elő meccseként régi-új ismerősként köszöntötték egymást a mérkőző felek. A vendégek egy éves megye egyes kirándulás után zuhantak vissza a második vonalba. Azóta viszont szárnyra kaptak, makulátlan mérleggel érkeztek a szegedi labdarúgás szentélyébe, az idők folyamán alaposan leromlott állapotúvá vált Felső Tisza-parti Stadion centerpályájára. A két csapat egymás elleni mérlege az üllésiek számára imponáló, az eddigi három alkalomból mindegyiket magabiztosan nyerték. Most azonban fogadkoztak a kék-feketék háza táján. Egyrészt szerettek volna javítani ezen a bizonyos mérlegen, másrészt feledtetni akarták a múlt heti szőregi kisiklást. Szinte kánikulai hőség fogadta a csapatokat. Rögtön a kezdés után Dóra adhatta volna meg a mérkőzés alaphangját, azonban a rutinos, sok nagy csatát megélt játékos kihagyta a kihagyhatatlant... Gól nem lett, de nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe a kék-fekete alakulat. Az első félidőben a Hüvös-alakulat irányította a meccset. Harminc perc játék után, egy a mezőnyben elcsattanó adok-kapok után Kurucsai húzta a rövidebbet: Fodor sípmester felmutatta a piros lapot az FK-s támadónak. Hiába fogyatkozott tíz emberre a hazai alakulat, továbbra is lendületben maradt. A második játékrész ott folytatódott ahol a mérkőzés a szünet előtt abba maradt. Azonban hiába a meddő mezőnyfölény és a kihagyott helyzetek, a vendégek szerezték meg a vezetést. Kiss tizenhat méterről lőtte ki a túlsó hosszú sarkot. (0-1) Derült égből villámcsapásként érte a hazaiakat a bekapott gól. A vendégek vérszemet kaptak, pár perccel a vezető találatuk után ismét veszélyeztették Brunczvik kapuját. Hüvös Gábor egy hármas cserével reagált, próbálta továbbra is tűzben tartani fiait, de az egyenlítés csak nem jött össze. Összességében, a játék képe alapján az FK rászolgált volna legalább az egy pontra, a bajnoki éllovas nem nőtt a hazaiak fölé. Egy jól eltalált lövéssel mégis három ponttal gazdagabban térhettek haza és továbbra is ott maradtak az első helyen. A szurkolók csapatának innentől kezdve pedig nagyon nehéz lesz a bajnokság hátra lévő része, ha akarnak valamit is bizonyítani, a dobogós helyek valamelyikére odaérni.

Labdarúgó megyei II. osztály:

FK 1899 Szeged - Üllés LC 0-1 (0-0) Szeged, Felső Tisza-parti Stadion, 100 néző. Vezette: Fodor. FK 1899 Szeged: Brunczvik - Fodor I. (Balogh 65'), Gonda, Turján, Kálmán (Túróczi 81'), Dervaderics (Meszes Cs. 73') , Imre Z., Krausz, Herczeg (Bakó 65'), Dóra (Murányi 65'), Kurucsai. Edző: Hüvös Gábor. Üllés: Bazsó J. - Bazsó F., Kormos, Szabó B., Kiss, Vér (Gyuris 55'), Donciu (Babarczi 46'), Bodré, Hágelmann, Kohlrusz (Király 55'), Kormos. Edző: Polgár Attila. Gólszerző: Kiss. Sárga lap: Krausz, Balogh, Turján illetve Donciu, Kohlrusz, Szabó B. Kiállítva: Kurucsai. Jók: Kálmán, Turján, Krausz, ill. Bazsó F., Kormos, Kiss. Ifjúsági mérkőzésen: SZEOL SC - FK 1899 Szeged - Üllés LC 7-0 .

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.