Sport

Labdarúgás: Makó - Vásárhely derbi az NB III-ban

Labdarúgás: Makó - Vásárhely derbi az NB III-ban

2011. szeptember 30., péntek
Labdarúgás: Makó - Vásárhely derbi az NB III-ban

Nagy a titkolózás mindkét oldalon, amikor a kezdőcsapatok összeállítását próbáltuk kipuhatolni Szűcs Róberttől, a Hódmezővásárhelyi FC, illetve Bány Tamástól a Makó FC fiatal edzőjétől. A két "csapatfőnök" egyetlen dologban azonban teljes mértékben egyetértett, a döntetlen nem segítene egyik gárdán sem, tehát győzni kell a vásárnap délután 15 órakor kezdődő vásárhelyi derbin.

A hazaiaknál

Szűcs Róbert

még néhány nap elteltével is rémálomként emlékezett vissza az elmúlt hétvégén Dabason lejátszott találkozó első félidejére. "Jónéhány játékosom teljesítményével nagyon elégedetlen voltam és ezt szigorúan szóvá is tettem a hétközi beszélgetéseken. Ha ki akarunk mászni ebből az állapotból, akkor mindenkinek keményen oda kell tennie magát az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Akik ezt nem értik meg, azoktól mielőbb meg kell válnunk. Ugyanakkor a második félidőben nyújtott játékban már láttam biztató jeleket, amelyre lehet építeni a Makó elleni megyei rangadón" - foglalta össze az elmúlt napok tapasztalatait a HFC szakvezetője. A vásárhelyiek játékoskerete bővült az elmúlt héthez képest, hiszen

Bárkányi

és

Nuszpán

eltiltása lejárt, ők visszatérhetnek akár a kezdőbe is, ugyanakkor a Dabason megsérült

Domonkos

egész héten nem edzett, így biztosan nem lép pályára. Többen bajlódnak kisebb sérüléssel a HFC játékosai közül, így Szűcs Róbert csak keretet tudott hirdetni, amiből a kezdőcsapat várhatóan így áll fel: Kovács K. - Huszár (Juhász S.), Sipos (Antal), Bárkányi, Marton - Varga M., Potloka, Kökény (Horváth R.), Koncz A. (Mátó) - Piti (Major), Nuszpán (Krasznics) A makóiaknál is csalódottak az első hat fordulóban elért eredmények miatt.

Bány Tamás

csapata a rajton nyerni tudott Szarvason, azóta azonban három döntetlen és két vereség a mérleg úgy, hogy a legutóbbi három fordulóban csak egyetlen pontot sikerült begyűjteni. A makóiak is keresik csapatukat, hiszen főleg a védelemben nagy volt a cserélődés. "Számunkra nem jó eredmény egy vásárhelyi döntetlen, hiszen lassan teljesen leszakadunk az élmezőnytől. Nyernünk kell és ehhez támadni, de ugyanezt mondhatja el fiatal kollégám Szűcs Róbert is. Éppen ezért izgalmas, jó mérkőzésre, nagy presztízscsatára számítok. Sajnos

Rakonczai Zoltán, Czebe Norbert

és

Béres Róbert

játéka is erősen kérdéses sérülés miatt. Az is valószínű, hogy én sem lépek pályára, úgy ítélem meg, hogy a pálya széléről többet tudok segíteni csapatomnak, mintha beszállnék a játékba. Megvívjuk a magunk csatáját Szűcs Róberttel, kérdés csak az, hogy ebből a pályán a játékosaink mit tudnak megvalósítani - mondta el Bány Tamás.

A Makó várható kezdőcsapata:

Halász - Horváth K., Béres (Pataki), Krucsó, Horváth G. - Retek, Kószó, Szalai, Tóth A., Czibere - Schreiber A találkozón külön érdekességet jelent, hogy mindkét oldalon vannak olyan labdarúgók, akik a közelmúltban még a jelenlegi ellenfél mezét viselték. A HFC-ben

Kovács

kapus mellett a két fiatal,

Potloka

és Nuszpán, míg a Makóban

Czibere

és

Nagy Norbert

léphet pályára nagy bizonyítási vággyal egykori csapata ellen.

Így játszottak a csapatok az elmúlt hétvégén:

FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC 4-0 (4-0)

Dabas. Vezette: Kőrösi.

HFC:

Kovács K. - Huszár (Koncz A.), Antal, Sipos, Marton - Juhász S., Kökény - Varga M., Horváth R. (Krasznics), Domonkos (Potloka) - Piti.

Makó FC - Indotek Csepel FC 1-1 (0-0)

Makó. Vezette: Vörös G.

Makó:

Halász - Horváth K., Béres, Krucsó, Horváth G. - Pataki, Czibere - Szalai, Tóth A. (Nagy N.), Bány (Kószó) - Schreiber. A Makó FC gólját Kószó Csaba lőtte a 88. percben.

Borsándi István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.