Sport

Labdarúgás: kevés helyzet, nagy küzdelem, székkutasi győzelem + FOTÓK

Labdarúgás: kevés helyzet, nagy küzdelem, székkutasi győzelem + FOTÓK

2011. szeptember 24., szombat
Labdarúgás: kevés helyzet, nagy küzdelem, székkutasi győzelem + FOTÓK

Rangadóhoz méltón élénk iramú, helyt-helyt parázs mérkőzést vívott az FK 1899 Szeged a listavezető Székkutassal a megyei II. osztály hetedik fordulójában. A vendégek végül elvitték a három pontot.

A mérkőzés egészére jellemző volt a mezőnycsata, ami annyit tett, hogy a felek nagy erőkkel rohamoztak, de a középpályán rendre elveszítették a labdát, másként fogalmazva: ügyesen szerezték meg egymástól a játékszert. A hazai gárdának összesen talán egy nagy helyzet írható a számlájára, míg a vendégalakulatnak a gól mellett két nagyobb és egy kisebb gólszerzési lehetősége akadt. A Szeged ma híján volt az átütő támadójátéknak, a vendégek hálóőrének mindössze egy szabadrúgás matt kellett csak tornáznia. Az FK egy kis szerencsével döntetlenre hozhatta volna a mérkőzést, ha a véghajrában Fortuna kegyeibe fogadja őket, de nem így történt. A Székkutas többet birtokolta a labdát, és mivel gólra váltott kevés helyzeteiből egyet, megérdemelten nyert, s szerezte meg ezzel hetedik mérkőzésén hetedik sikerét. Így magabiztosan vezetik a megye II. tabelláját 21 ponttal.

0
-
1
FK 1899 Szeged
-
Székkutas TC
Labdarúgó megyei II. osztály 7. forduló

Labdarúgó megyei II. osztály 7. forduló:

FK 1899 Szeged - Székkutas TC 0-1 (0-0)

Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Szűcs Dénes.

FK:

Brunczvik - Imre, Gonda, Dervaderics, Balogh L., Krausz, Kálmán, Nagy V., Lukács (Turóczi 65'), Turján, Herczeg (Murányi 46').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Székkutas:

Lipcsei - Györgyi, Kis, Rau, Lászlai (Bakó 91'), Balogh L., Forrai L. (Kránitz 69'), Nagy D. (Sipos 82'), Makó (Nagy Sz. 93'), Szabó L., Hatfaludy.

Vezetőedző:

Nagy István.

Gólszerző:

Balogh L. (70')

Sárga lap:

Dervaderics (79'), Gonda (88') Hüvös Gábor:

"A mérkőzés képe alapján megérdemelten nyert a Székkutas. Jobban fociztak, motiváltabbnak tűntek, és több helyzetet alakítottak ki. A véghajrában talán egy kis szerencsével lőhettünk volna gólt. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást."

Nagy István:

"Küzdelmes mérkőzésen egy nagyon jó csapatot győztünk le."

93' A spori pár másodperccel a hosszabbítás vége előtt lefújja a találkozót. A két edző sportszerűen elnézést kér egymástól a lefújás után.
93' Nagy Sz. érkezik Makó helyére a vendégeknél.
92' Határozott fölényben a hazai csapat az utolsó percekben, a vendégek cserékkel húznák az időt. Kálmán nagy bedobás után 11 méterről fölé.
91' Csere a vendégeknél: Lászlai helyett Bakó. A szabadrúgás elmegy mindenki felett, aztán a hosszú kapufánál pattan ki.
90' Három perc hosszabbítás következik, miközben Turján esik el a tülekedésben az ötösön. Kálmán jut szabadrúgáshoz a jobb szélről.
89' A Batistutát és Diego Forlant idéző frizurájú Turján kap nagy labdát az ötös sarkánál, egy visszacsel, majd még egy után a rövid felsőre tűzi, Lipcsei fölé tolja.
88' Gonda kap egy sárgát feleslegesen.
86' Brunczvik izgalmas kifutása, pár méterre rúgja csak előre a labdát, szerencsére nem érkezik vendégtámadó a második hullámban.
84' Hatfaludyt rúgja fel egy hazai védő 35 méterre a kaputól, a szabadrúgás veszélytelen.
82' Sipos érkezik a vendégeknél a jól játszó Nagy Dávid helyére.
79' Sipos készülődik a vendégeknél, miközben kontráznak, Dervaderics rúgja fel Lászlait, sárga lap.
76' A játékvezető többször figyelmeztette a székkutasiakat, hogy üljenek le a kispadra. Most is a vonal mellett állnak...
75' Turján hétméteres fejese a második félidő első FK-helyzete.
73' Sokadszor utasítja rendre Szűcs Dénes a vendégek edzőjét.
72' Ismét egy vendégszöglet, most a bal oldalról Hatfaludytól, Balogh nem tud fejelni, végül fölé rúgják a vendégek.
70'GÓÓÓL! 0-1 A bejövő szöglet után középen három méterről a székkutasi Balogh László fejel a hazai kapuba, miután a rövid saroknál senki nem reagált a fejmagasságban szálló labdára.
69' Forrait Kránitz váltja a Székkutasnál. Azután szöglet következik náluk.
68' Murányit vágják fel 35 méterre a kaputól, a szabadrúgás elakad a védőkben.
67' Csere készül a vendégeknél is.
65' Turóczi jön Lukács helyére az FK-nál.
64' Nagy D. kapott lesen egy labdát, hevesen reklamálnak a vendégek. Erőteljesen megkérdőjelezi a kutasi kispad a bíró pártatlanságát...
60' A spori nyugtatja az edzőket, miután kisebb vita alakul ki egy bedobás körül. Nagy István már Hüvös Gábor padjánál reklamált a partjelző intését felülbíráló bírói ítélet ellen.
58' Egy jobb oldalra érkező beadást Nagy D. fejel vissza középre, Lászlai, a cséká, a hosszú sarokra passzolja a labdát Brunczvik mellett, Dervaderics vágja ki a gólvonalról.
54' Balogh feltartása után szabadrúgásból a vendég Balogh íveli fel a lasztit, Brunczvik megelőzi Hatfaludyt, be is gyűjti a játékszert, de a csatárral is ütközik, lenn marad, ápolás.
54' Enyhe székkutasi fölény a második félidő első tíz percében eddig.
50' Dervaderics esik el a tizenhatoson belül, ütés és kezezés után, nincs síp, heves reklamálás a hazaiak részéről. A partjelző végül magához hívja a bírót, megbeszélik. Szópárbaj a két kispad között, nyugtatás a vége.
49' Szabó szöglete után egy hazai védő fejéről elpattanó labdát Forrai fejeli fölé.
47' A székkutasi Balogh László csúszik el a tizenhatoson belül egy vendégszabadrúgás beívelésekor, tizenegyesről szó sem lehet.
46' A Székkutas indítja útjára a labdát a második félidőben. Herczeg helyére Murányi jött az FK-nál.
SZÜNET!
45' Egyetlen pillanatot sem hosszabbít Szűcs játékvezető, határozottan lefújja az első félidőt.
44' Újabb vendég helyzet, a jobbösszekötő helyéről lő ismét Nagy D. 17 méterről, fölé.
43' Lászlai a jobb oldalon kavargat, Krausszal szemben sikerül beadnia a labdát, Nagy D. fejel rá 14-ről, a jobb alsó saroknál pattog ki.
41' Krausz 35 méteres szabadrúgása egy méterrel száll a székkutasi kapu fölött a töltésoldalba.
39' Hatfaludy csap le egy előrevágott labdára, megiramodik, újabb pattanás után kapura lő, fölé, de már integet a partjelző sporttárs.
37' Krausz egy ígéretes kiugratással szökteti Turjánt, nem sokon múlik, hogy kapura forduljon a rutinos védő, kirúgás jön végül.
33' Jó szöktetés után cselezget befelé Lukács, 20 méterre a kaputól felvágják a vendégvédők. Jó szögből jöhet a hazai szabadrúgás. Imre gyönyörűen csavar el a fal mellett a jobb oldali, rövid sarokra, Lipcsei remekül vetődik, kiüti.
31' Kálmán játszik be a bal oldalról középre Lukácsnak, lőne 18-ról, de belelépnek ismét.
29'Hatfaludy szabadrúgásból enged el egy középre, a léc alá tartó lövést, Brunczvik fölé öklözi a 30 méteres löketet.
27' Támad az FK, az oldalról bepasszolt labdára mozdul Lukács, lerántja Györgyit, szól a síp, miközben Herczeg a jobb alsóba gurít. Nincs gól, természetesen.
21'28 méterről jön egy vendégszabadrúgás, megpattan a falon, szöglet. A beívelést átlövés követi, Krausz bizonytalan, Lászlai cselezget, de nem tud egy az egyben kapura törni, a hazai kapu előtti óriási kavarodásban Brunczvik szedi fel a labdát.
20'Előbb egy bal oldali szöglet után veszélyeztet Hatfaludy, Brunczvik öklözi ki, majd a kipattanó után Balogh László beadását szedi össze.
16' Az első negyedóra után megállapíthatjuk, hogy nem ijed meg a listavezetőtől az FK, gyors támadásokat vezetnek szemfüles labdaszerzések után.
15' Egy kipattanót a balösszekötő helyéről tűz rá a székkutasi Balogh László, fél méterrel fölé.
10' Nagy helyzet a vendégeknél: az elejétől fogva remeklő Lászlai egyéni akció után 17 méterről passzol Hatfaludynak, aki közelebbről lő a tizenhatosról, jó méterrel fölé.
8' Krausz Márton nagy bedobása az ötös közepéig száll, ahol Dervaderics vehetné át a labdát, de ő is meglepődik a lehetőségtől, egy székkutasi védő hazafejeli.
6' Rázendítenek a hazai ultrák, megszokott helyükön, a töltésoldalban a vendégkapu mögött.
5' Nagy D. egyedül birkózik a pattogó labdával a hazai tizenhatosnál, szerencsére Brunczvik jól jön és elhalássza előle.
4' Két hazai szöglet egymás után, mindkétszer kifejelik Turján elől.
3' Lukács egyéni akció után lő egy szép cselsorozat után középről 20 méterről ígéretes szögből, belelépnek a lövésbe...
1' Az FK kezdi a meccset.
13.40 Megérkeztek a játékvezetők is, hamarosan kezdünk...
13.30 Kis csúszással kezdődik majd a találkozó.
13.25 Az FK fehér felsőben (kék oldalcsíkkal), fekete nadrágban és sportszárban, a vendégek halványsárga ujjú sötétkék felsőben, sötétkék nadrágban és sportszárban lépnek pályára.
13.15 Remek labdarúgóidőnk van, felhőnek nyoma sincs, vagy csak a hét ágra tűző naptól nem látni. Javában melegít mindkét csapat, az elsőnek kifutó székkutasiak magabiztosan beszélték egymás között, hogy begyűjtik ezt a három pontot is. Ehhez azért az FK-nak is lesz egy-két szava, ebben biztosak lehetünk!
13.10 Sok szeretettel köszöntjük a Kedves Olvasókat a Felső Tisza parti "fű kettőről", ahol rövidesen kezdődik a szurkolók csapatának Székkutas elleni találkozója a megye II. 7. fordulójában.

A találkozó előtt az FK 1899 Szeged 10 ponttal a tabella kilencedik helyén áll.

Hüvös Gábor

tanítványai három győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget is elkönyvelhettek az eddigi fordulókban. A listavezető Székkutas ellenben hatból hatot nyert, így 18 ponttal magabiztosan foglalja el a tabella első helyét. Persze ez akár már ezen a hétvégén is borulhat, ha a Felső Tisza parton vége szakad nagyszerű sorozatuknak. Közvetítésünkből minden kiderül!

Dobó Csaba - Illés András

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.