Sport

Labdarúgás: egyetemistáknak adott leckét az FK + FOTÓK

Labdarúgás: egyetemistáknak adott leckét az FK + FOTÓK

2011. szeptember 1., csütörtök
Labdarúgás: egyetemistáknak adott leckét az FK + FOTÓK

Második győzelmét szerezte meg idehaza a szurkolók csapata. A Tanárképző ellen, ha kicsit döcögősen is, de biztosan gyűjtötték be a három pontot.

A megyei második vonalában hazai környezetben, jó hangulatú, villanyfényes mérkőzésen, szegedi derbi keretében az FK 1899 Szeged az USC Tanárképzőt fogadta. Alig hangzott el a csapatok "éljen, éljen" köszöntése, máris vezetést szereztek a kék-feketék. Egy kipattanó labdát

Nagy V.

bombázott kíméletlenül az üres kapuba (1-0). A kezdeti lendület tovább folytatódott, sorra dolgozták ki helyzeteiket a hazaiak. Előnyüket azonban nem tudták növelni, mert olykor a kihagyhatatlan helyzet is kimaradt. És ahogy a futballban lenni szokott, ez felrázta az egyetemistákat. Egyre többször és veszélyesebben jöttek át az FK térfelére. Az első félidőt sikerült kibekkelniük a Hüvös-legényeknek. A szakember félidőben felhívta tanítványi figyelmét arra, hogy jobban koncentráljanak és pontosabbak legyenek a támadásbefejezések, mert az ellenfél könnyen találhat egy gólt, és akkor lehet futni az eredmény után. A mesternek igaza lett. A fordulás után néhány perccel egy félpályánál eladott labdára csapott le a tanárképző.

Kószó

kapott jó ütemű kiugratást, a nagyszerű formában védő

Meszes T.

mellet gurította hálóba csapata egyenlítő találatát (1-1). A bekapott gól kissé megfogta a vendéglátókat. Jó pár percbe belekerült, míg magukra találtak. Taktikus és érett játékkal azonban sikerült maguk javára fordítani a mérkőzés kimenetelét. Átvették a játék szervezését, és a gól sem váratott sokat magára. Egy jobb oldalról elvégzett szögletrúgásból

Dervaderics

elé pattant a labda. A csupa szív védőjátékos kihasználta, hogy szemben áll a kapuval, és bepofozta a játékszert (2-1). Ezzel gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. A hátralévő időben biztosan tartotta meg a nehezen megszerzett vezetést és a győzelmet az FK 1899 Szeged. Lefújás után joggal volt dühös játékosaira

Miskolczi

tanár úr. Nagyobb összpontosítással akár meglepetést is okozhattak volna a nyárbúcsúztató estén. Azzal mindenki egyetértett, hogy a szombati Fábiánsebestyénen hagyott két pont után nagyon kellett a győzelem a szurkolók csapatának. Ezért viszont mindenki odatette magát, és megérdemelten nyerte meg a városi derbit a kék-fekete legénység. A csapat a győzelmet a szegedi ultramozgalom egyik alapítójának, a szurkolótábor méltán elismert tagjának, az FK 1899 Szeged vezéregyéniségének, a mérkőzés napján 39. születésnapját ünneplő

Balog Zoltánnak

ajánlotta.

Labdarúgó megyei II. osztály 3. forduló:

FK 1899 Szeged – USC Tanárképző Szeged 2-1 (1-0).

Szeged, Etelka sori stadion 200 néző, vezette: Madácsi.

FK 1899 Szeged:

Meszes T. – Meszes Cs., Gonda, Dervaderics, Dóra (Bakó), Nagy (Fodor), Lednitzky (Havas), Sümeghy, Kurucsai (Holecska), Turján, Herczeg (Kálmán). Vezetőedző Hüvös Gábor.

USC Tanárképző:

Bánki – Seres, Török, Terjéki, Vizsnyiczai, Vizi (Türk), Kószó (Paksi), Kárász, Gyüre, Tóth (Börcsök), Szőke. Vezetőedző: Miskolczi József.

Gólszerzők:

Nagy, Dervaderics, ill. Kószó.

Sárga lap:

Dóra, Turján. Hüvös Gábor:

"Majdnem ugyan abba a hibába estünk, mint az előző fordulóban. Gyors vezetés után kényelmesen kezdtünk el focizni, melynek az lett az eredménye, hogy ellenfelünk kiegyenlített. A végén azonban megráztuk magunkat és a szurkolókkal egy csapatot alkotva, ha nehezen is, de hoztuk a számunkra fontos három pontot. Kurucsainak külön gratulálok az FK-ban kezdőként lejátszott első meccséhez. Mindörökké Szeged!"

Miskolczi József:

Egy szabályos góltól fosztottak meg minket a játékvezetők 2-1-nél, ráadásul egy kapufát is lőttünk, régen játszott ilyen jól a csapatom, az döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.