Sport

Labdarúgás: pontot rabolt Csabáról a Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: pontot rabolt Csabáról a Szeged + FOTÓK

2011. szeptember 23., péntek
Labdarúgás: pontot rabolt Csabáról a Szeged + FOTÓK
Küzdős, nehéz, szabálytalanságokkal és piros lapokkal tűzdelt találkozón rabolt pontot a Szeged 2011 gárdája a péntek esti NB II-es békéscsabai derbin a listavezetőtől. A mérkőzés esélyese a tabellán elfoglalt helyezések alapján a hazai gárda volt, azonban ahogy az rangadókon lenni szokott, a legkevésbé sem a papírforma szerint alakul a találkozó. Így történt ez Békéscsabán is, ahol már a negyedik percben emberelőnybe kerültek a szegediek. A Csaba visszahúzódott, és a vendéggárda nem igazán tudott mit kezdeni előnyével. Eleinte a védőfal mögé próbáltak ívelgetni, de az nem vezetett eredményre, a hazaiak masszív védelme biztosan állta a sarat. A lilák kontratámadásokkal apelláltak. Ahogy azt a mérkőzés végén Kolozsvári mester is nyilatkozta, talán egy támadó beállítása lendíthetett volna a kék-feketék támadójátékán, ám a csere elmaradt, s a 40. perc környékén egy második sárga miatt ismét egyenlő lett a létszám. A második játékrészben egyre veszélyesebb csabai kontrákat láthattunk. Szép játék nemigen alakult ki, küzdelmes, parázs csata annál inkább. A Szeged itt mát nem tudott átütő erővel támadni, ráadásul a 81. percben egy újabb kiállítás még izgalmasabbá tette a végjátékot. A vendégek kilenc emberrel védekeztek, és bizony csak a szerencsének köszönhették, hogy nem született meg a hazaiak győztes találata. Összességében elmondható, hogy mindkét csapatnak akadtak periódusai, mikor rúghattak volna gólt, s ma ez a találkozó egy tipikusan egygólos mérkőzés volt: aki először betalál, viheti a három pontot. Mivel ez nem történt meg, maradt a gól nélküli döntetlen.
0
-
0
Békéscsabai Előre 1912
-
Szeged 2011
Labdarúgó NB II Keleti csoport 6. forduló

Labdarúgó NB II Keleti csoport 6. forduló:

Békéscsabai Előre 1912 - Szeged 2011 0-0 Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1000 néző. Vezette: Oláh (Forgács, Márton). Békéscsaba: Máthé - Kerekes (Mészáros 82'), Kállai, Makra, Horváth, Szélpál (Balázs 72'), Balogh (Juhász 72'), Fülöp, Pozsár, Tchana, Leucuta. Vezetőedző: Pásztor József. Szeged 2011: Trepák - Laczkó, Tóth I., Magyar, Radnai, Kulacsik (Reyes 46'), Batik, Puskás, Gahwagi (Varga I. 58'), Podonyi, Bernáth (Folmer 89'). Vezetőedző: Kolozsvári János, Takács László. Sárga lap: Podonyi (7'), Puskás (24'), Varga I. (61'), Lackó (74'), ill. Fülöp (85'). Kiállítás: Tchana (4'), ill. Podonyi (39'), Varga I. (81'). Pásztor József: "Jól kezdtük a meccset, de az 5. percben minden megváltozott Tchana kiállításával. Utána megbomlott az egész játékunk, a végére egyenesedtünk ki. Amikor már megnyertük volna a mérkőzést, öt méterről sem tudtuk berúgni a labdát, ezért nem tudtunk diadalmaskodni, ennyire tellett ma..." Kolozsvári János: "A mérkőzés előtt kiegyeztem volna ezzel az eredménnyel, de az első félidőben a kiállítás után azonban már úgy gondoltam, lehetőségünk lenne nyerni. De most én is hibáztam, mert a 20. percben be kellett volna cserélnem egy támadót, ám addig vártunk, amíg mi is elfogytunk. Onnantól kezdve már ki-ki meccset vívtunk, a végén pedig az egy pontnak is örülhettünk. Végső soron a listavezető otthonában a döntetlen jó eredmény."
92' Vége a mérkőzésnek.
91' Óriási helyzet a szegedi kapu előtt, de egyik csabai sem leli a labdát.
89' Folmer Bernáth helyére érkezik. Két perc hosszabbítás következik.
89' Horváth adja be a labdát, elszáll mindenki felett, aztán mellé fejelik...
88' Üresen tátong a hazai kapu, miután Máthé rosszul jön ki, Batik küzd a védőkkel, szabadrúgás kifelé. Közben Folmer is készül beállni.
85' Fülöp taktikai faultja után nem tudunk indítani, sárga a jutalma.
84' Reyes indítja a bal oldalon Batikot, akit beérnek, befelé cselez, majd 22 méterről rálövi, nagyon fölé, nagyon mellé.
82' Puskás szabálytalan, 30 méterről csabai szabadrúgás jön. Mészáros áll Kerekes helyére előbb.
81'PIROS LAP! Varga István kiállíttatja magát mezhúzásért... Mindezt teljesen ártalmatlan szituációban.
80' Egy hazai beadás száll messze fölé a szegedi kapunak, Trepák a felső lécen végzett nyújtógyakorlattal honorálja...
78' Varga harcol ki szabadrúgást a hazai térfélen, 28 méterre a kaputól. Na talán most... Batik nem túl életerős lövése kijön Máthéról, de csak kicsit. Érkező nem volt a támadók közül.
76' Bernáth cselezget le az alapvonalig a tizenhatoson belül, középre ad, de sehol nincs arrafelé szegedi...
74' Laczkó is besárgul. Pozsár ível keresztbe, a hosszú kapufánál már kimegy a labda, amikor visszafejeli Leucuta.
73' Leucuta tör előre, cselek és egy szlalom után 20 méterről lő, fölé. Aztán Puskást vágják fel a hazai térfél közepén, Batik ível előre, veszélytelen.
72' Balázs József és Juhász György jön Szélpál és Balogh helyére a hazaiaknál.
70' A hazai szurkolók is elégedetlenek a sajátjaikkal, nem nagyon támadják a hátul passzolgató, de előre nem jutó szegedieket.
68' A csabai bedobás után hazai szabadrúgás következik középről 35 méterről. Makra lövi laposan a legurított labdát, pattogó, kellemetlen löket, Trepák fogja a középre tartó bogyót.
67' Teljesen tanácstalan-fantáziátlan támadásszerűséggel próbálkoznak a mieink, de már hátul sikerül elnézni a labdát.
63' Lassan építi támadásait a Szeged, sok a pontatlanság. Továbbra is küzd egymással a két csapat.
61' Varga kap is egy lapot.
58' Varga István váltja Gahwagit.
56' Horváth Tamás kap sárgát, félpályán felvágja Bernáthot, aki megindulhatott volna. A szabadrúgás előreívelve Máthéé.
55' Batik szerelését látja a spori szabálytalannak, mi nem. Mindenesetre hazai szabadrúgás jön 22 méterről jobbról. Pozsár csavarja be, a védőnk kifejeli.
53' Pozsár lövése most elakad egy lábban, aztán Leucuta bombáz, megpattan jócskán fölé, szöglet. Trepák könnyedén szedi le a beívelt labdát.
51' Pozsár lő nagyot 25 méterről, meg is pattan egy társ lábában, amúgy is pattog, Trepák kezei mellett és a kapufa mellett is elmegy a labda...
49' A táborok elkezdik a beszólogatást egymásnak egyre keményebben. A pályán szerencsére nem egymással foglalkoznak a felek, hanem a játékkal.
46' A Csaba kezdi a második félidőt. Reyes jön Kulacsik helyett a Szegednél.
Feszült hangulatú félidőn vagyunk túl, a hazaiaknál történt korai kiállítás után lassan vette át a kezdeményezést a Szeged, azonban a kialakuló helyzetekből nem sikerült gólt elérni. Podonyi kiállítását követően megélénkültek a csabaiak, a szünet jól is jött a vendégeknek. Transzparens a csabai ultráknál: "Dorozsma, Kistelek, Makó - Meghalt a szegedi foci?"
SZÜNET!
45' Birkóznak a csapatok, amikor Fülöp mozog keresztbe a kaputól 25-30 méterre, legurítja a labdát Pozsárnak, aki bombáz is távolról, már minden csabai gólt kiállt, de elhúz a labda a hosszú kapufa mellett - kívülről. Trepák látványosan repült. Ez a félidő utolsó mozzanata.
39'PIROS LAP! Podonyi megkapja második sárgáját, Makrát rúgta fel félpályán. Vagy nem, ki tudja... Meg is élénkül a Csaba, a táboruk is.
37' Határozottan fölénybe kerültek a szegedi ultrák is "hangilag".
36' Puskás ígéretesen cselezett befele a középpályán, majd a szélen szöktette Magyart, aki keresztbe ad a kapu elé, ahol nincs senki...
34' Percek óta a csabaiak térfelén passzolgat a Szeged, keresik a fogást a lilákon a kék-feketék.
30' Megélénkülünk támadásban! Kulacsik kap remek labdát a hazai ötös jobb oldalán, keresztbe gurít, ismét Tóth, lemarad megint.
29' Puskás lövi nagy erővel, jól, épp csak mellé, de megpattant, szöglet jön. Mindenki felett át száll, majd csapódik lefelé, Tóth Imre előtt megy el, pedig jól érkezett.
28' Puskást lökik el egy szép kényszerítő után ígéretes helyen, mintegy 20 méterről középről jöhet szabadrúgással a Szeged.
27' Batik marad lenn egy fejelés után félpályán, derekát fálalja, de meggyógyul gyorsan. Leucutát lesen találja a labda.
26' Kulacsik marad le egy hosszú kapufához indított labdáról.
24' Puskás kap sárgát utánrúgásért.
23' A hazai szurkolók egyre hevesebben reklamálják, hogy nem fújja be a bíró az ütközéseket. Körülményesen hozzuk fel a labdát.
21' Kevés fantázia van eddig a szegedi támadásokban, mintha az emberelőny épp a mieinket fogná meg.
19' Hajtja a hazai pálya az Előrét előre, nem állnak meg egy percre sem, emberhátrány ide vagy oda.
18' Pozsárt szerez labdát saját térfélen meg is indul leküzdi a védőinket, szökteti Szélpált, aki védővel a nyakán gurít, Trepák vetődik, elmegy a hosszú sarok mellett a labda.
17' Minden szegedi megmozdulást lefúj a bíró, amikor test-test elleni játék van.
15' Az első negyedóra végére lenyugodni látszanak a kedélyek, kiegyenlített a játék, Pozsár szabadrúgását leszámítva veszélyesebb, focival kapcsolatos megmozdulás nem volt.
13' 23 méterről Pozsár végez el szabadrúgást. Veszélyesen tekeredett, de mellé, Trepák rajta volt.
12' Továbbra is kemény belépők, most éppen Leucuta terül el, előtte Batikot könyökölték le.
9' Pozsár ível be egy szabadrúgást 33 méterről, középen lerántást és kezezést is reklamálnak a hazaiak. Szöglet után bedobás jön, mivel jól lépett ki Trepák.
7' Podonyi kap sárgát, elrúgta a labdát, miután keményen belépett. Paprikás kezdés... De most már foci is kellene.
6' A listavezető tehát emberhátrányban folytatja 86 percen keresztül.
4'PIROS LAP! Eddig kellett várni az első pofozkodásra, Tchana fejeli le Laczkót némi vita után, piros lap a jutalma a dulakodást követően, Lackó a földön. Batik sárgát kap, pedig Pozsártól ő kapott egy ütést az állára. Jó páran ott voltak még a vita közepén.
2' Fülöp nagyon harcosan kezd, azonnal nála a labda a tizenhatosunk bal oldalán, beadását vágjuk ki.
1' A Szeged kezdi a meccset.
20.00 Hamarosan kezdünk... Előbb gyászszünet Szojka Ferenc legendás labdarúgó emlékére. A mieink a megszokott kék-fekete felső, fekete nadrág és sportszárban, a hazaiak tiszta fehérben lépnek pályára.
19.57 Kifutottak a csapatok a pályára, kezdődik a hivatalos bemutatás. A lelátón több korábbi szegedi klasszis is helyet foglal, közöttük Kőhalmi István, Gerecz Péter és Orosházi László, illetve felesége társaságában a Dorozsmát erősítő Mórocz Zsolt.
19.55 A békéscsabai Bad Boys ultrái vívnak hangpárbajt az Ultras Szegeddel a stadion sarkának két oldalán.
19.45 Felzúg a "Hajrá, lilák!", jelezve, hogy megérkeztek a hazai ultrák is. A vendégszektorban a szegedi drukkerek is ott vannak már.
19.40 Ultratábor közeleg, hallani hangjukat, talán a szegediek lehetnek. A vendégszektorban már felfedezünk pár szurkolót.
19.35 Pályán mindkét gárda, zajlik a bemelegítés, érkeznek a szurkolók is a péntek esti focira. Reflektorfényes mérkőzésünk lesz, vajon mikor láthatunk majd Szegeden is ilyet?
19.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a békéscsabai Kórház utcai stadionból, ahol rövidesen kezdődik a Szeged 2011 mérkőzése a hazai Békéscsabai Előre együtese ellen.

Korábban írtuk:

Trepák Attiláék 15.30-kor keltek útra a Szeged Pláza parkolójából, hogy elutazzanak az NB II Keleti csoport 6. fordulójának számunkra leginkább várt találkozójára. (Nézze meg az 1-es galériát!) Rendkívül nehéz kirándulás vár pénteken a Szeged 2011-re, mely villanyfényes mérkőzésen csap össze a Pásztor József által irányított Békéscsabával. A hazai lila-fehérek a tabella első helyén állnak 13 ponttal és 13-3-as gólkülönbséggel, természetesen veretlenek, s eddig valamennyi hazai összecsapásukat magabiztosan húzták be. A mieink 4 pontot gyűjtöttek, miután három vereséget követően ikszeltek Orosházán, majd szegedi bemutatkozásuk alkalmával két vállra fektették a Kazincbarcikát, így jelenleg a tizenkettedikek. A találkozó egyértelmű esélyese az a Békéscsaba, mely több olyan játékost is foglalkoztat, aki korábban a Tisza-parton futballozott (Makra Zsolt, Szélpál Tamás, Fülöp Tibor). Ugyanakkor a vendégek támadójában, Bernáth Péterben is különös bizonyítás vágy munkálhat, hiszen ő éppen a Viharsarokból került a csongrádi megyeszékhelyre. Kolozsvári János és Takács László tanítványai igen elszántak, lelkes drukkereik segítségével megpróbálnak legalább egy pontot elcsípni a favorit otthonában. Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Dobó Csaba - Illés András

Az indulás képei:A mérkőzés pillanatai:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.