Sport

Labdarúgás: az UTC állította meg a Sándorfalvát

Labdarúgás: az UTC állította meg a Sándorfalvát

2011. szeptember 11., vasárnap
Labdarúgás: az UTC állította meg a Sándorfalvát

Már a Sándorfalva sem százszázalékos a megyei I. osztályban, hiszen Újszegeden nem tudtak nyerni Gémes Bencéék. A lelkes, szervezett UTC legalább egy pontra feltétlenül rászolgált.

A legutóbbi fordulóban hatalmas teher esett le a fekete-fehérek játékosairól, hiszen a balástyai 5-0-s gázolással

Pálfy Zoltán

legénysége megszerezte első sikerét a megyei I. osztály 2011/12-es kiírásában, s öt ponttal megszilárdította pozícióját a középmezőnyben. A Sándorfalva viszont szabadnapos volt, így három meccsen begyűjtött kilenc ponttal a harmadik helyről várhatta az 5. fordulót.

Tóth János

együttese egyértelműen győzni utazott a Kertész utcába, ám Mazula Zoltánék is annak tudatában léptek pályára, a korábban elvesztegetett pontokat csak bravúrok révén pótolhatják. A hazaiak rögtön a találkozó elején visszahúzódtak, átadták a területet a sándorfalviaknak, s kapujuktól 35-40 méterre igyekeztek visszatámadni. Az UTC taktikája a labdaszerzésből vezetett gyors kontratámadásokra épült. A látogatók ennek megfelelően jóval többet birtokolták a játékszert, a labda szinte végig az ő lábukon vándorolt. Ügyesen járattak a földön, s próbálták kimozgatni, megbontani az ellenfél védelmét. A 16. percben ők szerezték meg a vezetést. Egy előrevágott labdát az újszegediek támadói elől

Vasas Gábor

kapusnak sikerült elrúgnia, s mivel rosszul tolódtak Gondáék, mintegy 18-20 méterre

Béry István

ketrecétől

Bitó Attila

csaphatott le rá. Higgadt is tudott maradni, miután pár métert vezette, magabiztosan helyezett a hálóba; 0-1. A Pálfy-alakulat előtt is adódott két hatalmas helyzet az első felvonásban, ám Vasas mindkétszer túljárt a vele szemben álló labdarúgó eszén, így 0-1-gyel fordultak a felek. Rögtön a második félidő elején egyenlíthetett volna az UTC, ám

Balogh Norbert

közelről az üres kapu mellé pörgette a hosszú oldalra átszálló lasztit. Az 52. percben azonban már a szerencse sem mentette meg a sándorfalvi hálóőrt: úgy tűnt, labdát szerzett a vendégek hátsó alakzata, azonban Balogh letámadott, s le is csapott a bogyóra a tizenhatosnál, az érkező

Joó György

elé tálalt, aki 18 méterről nagy gólt lőtt; 1-1. A hátralévő időben is ugyanaz a forgatókönyv érvényesült, mint korábban. Meddő fölényben futballoztak Mihalkóék, folyamatosan rohamoztak, s több lehetőségük is akadt, míg a vendéglátók főként átlövésekkel veszélyeztettek. Az utolsó pillanatban egy a hosszúra átívelt szabadrúgást követően alakult ki kavarodás az UTC kapuja előtt, s könnyen gólt szerezhetett volna Tóth János csapata, ám végül megúszta a házigazda. Maradt az 1-1-es döntetlen, ami a pontvadászat eddigi alakulása alapján inkább az újszegediek számára okozhat örömöt. A hatpontos UTC a jövő héten szabadnapját tölti, majd szeptember 24-én (szombaton) 16 órakor Csanádpalotán vendégszerepel. Az ifjúsági összecsapás egyébként a vendégek 3-0-s sikerével zárult.

Gerecz Péter

, a Szegedi Dózsa egykori ikonja ezen a héten e találkozó legjobbjának ajánlott föl egy labdát. (A kezdeményezéséről bővebben

ide kattintva

olvashatnak.) A trénerek döntése értelmében ezúttal a sándorfalvi

Csamangó Norbert

lett a díjazott.

A labdarúgó megyei I. osztály 5. fordulójában:

Ujszegedi TC - Sándorfalva SK 1-1 (0-1).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Bán Imre.

UTC:

Béry - Péczely, Balogh, Joó, Laudisz, Szántó, Jaksa, Gonda, Domonkos (Kovács S.), Bokányi, Mazula (Csúri). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Sándorfalva:

Vasas - Grósz, Mihalkó G., Lippai, Mihalkó D., Gémes (Kanász), Molnár (Túri), Duba, Bitó R., Bitó A., Szabó. Vezetőedző: Tóth János.

Gólszerző:

Joó Gy. (52'), illetve Bitó A. (16') Pálfy Zoltán:

"A Sándorfalva birtokolta jóval többet a labdát, s harcolt ki mezőnyfölényt, mi tudatosan húzódtunk vissza, s építettünk a kontrákra. Az ellenfél szépen járatta a földön a labdát, mi viszont remekül zártuk le a területet, s ütköztünk a középpályán. Összességében azt mondhatom, a nagyobb helyzeteket mi alakítottuk ki, így bár a mérkőzés előtt aláírtam volna a döntetlent, most, a találkozót követően van bennem némi hiányérzet, hiszen akár nyerhettünk is volna, ha berúgjuk a ziccereket."

Tóth János:

"Sokat kell még dolgoznunk, ha nagyobb feladatokat akarunk megoldani."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.