Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: az UTC állította meg a Sándorfalvát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Már a Sándorfalva sem százszázalékos a megyei I. osztályban, hiszen Újszegeden nem tudtak nyerni Gémes Bencéék. A lelkes, szervezett UTC legalább egy pontra feltétlenül rászolgált.

A legutóbbi fordulóban hatalmas teher esett le a fekete-fehérek játékosairól, hiszen a balástyai 5-0-s gázolással Pálfy Zoltán legénysége megszerezte első sikerét a megyei I. osztály 2011/12-es kiírásában, s öt ponttal megszilárdította pozícióját a középmezőnyben. A Sándorfalva viszont szabadnapos volt, így három meccsen begyűjtött kilenc ponttal a harmadik helyről várhatta az 5. fordulót. Tóth János együttese egyértelműen győzni utazott a Kertész utcába, ám Mazula Zoltánék is annak tudatában léptek pályára, a korábban elvesztegetett pontokat csak bravúrok révén pótolhatják.

A hazaiak rögtön a találkozó elején visszahúzódtak, átadták a területet a sándorfalviaknak, s kapujuktól 35-40 méterre igyekeztek visszatámadni. Az UTC taktikája a labdaszerzésből vezetett gyors kontratámadásokra épült. A látogatók ennek megfelelően jóval többet birtokolták a játékszert, a labda szinte végig az ő lábukon vándorolt. Ügyesen járattak a földön, s próbálták kimozgatni, megbontani az ellenfél védelmét. A 16. percben ők szerezték meg a vezetést. Egy előrevágott labdát az újszegediek támadói elől Vasas Gábor kapusnak sikerült elrúgnia, s mivel rosszul tolódtak Gondáék, mintegy 18-20 méterre Béry István ketrecétől Bitó Attila csaphatott le rá. Higgadt is tudott maradni, miután pár métert vezette, magabiztosan helyezett a hálóba; 0-1. A Pálfy-alakulat előtt is adódott két hatalmas helyzet az első felvonásban, ám Vasas mindkétszer túljárt a vele szemben álló labdarúgó eszén, így 0-1-gyel fordultak a felek.

Rögtön a második félidő elején egyenlíthetett volna az UTC, ám Balogh Norbert közelről az üres kapu mellé pörgette a hosszú oldalra átszálló lasztit. Az 52. percben azonban már a szerencse sem mentette meg a sándorfalvi hálóőrt: úgy tűnt, labdát szerzett a vendégek hátsó alakzata, azonban Balogh letámadott, s le is csapott a bogyóra a tizenhatosnál, az érkező Joó György elé tálalt, aki 18 méterről nagy gólt lőtt; 1-1. A hátralévő időben is ugyanaz a forgatókönyv érvényesült, mint korábban. Meddő fölényben futballoztak Mihalkóék, folyamatosan rohamoztak, s több lehetőségük is akadt, míg a vendéglátók főként átlövésekkel veszélyeztettek. Az utolsó pillanatban egy a hosszúra átívelt szabadrúgást követően alakult ki kavarodás az UTC kapuja előtt, s könnyen gólt szerezhetett volna Tóth János csapata, ám végül megúszta a házigazda. Maradt az 1-1-es döntetlen, ami a pontvadászat eddigi alakulása alapján inkább az újszegediek számára okozhat örömöt. A hatpontos UTC a jövő héten szabadnapját tölti, majd szeptember 24-én (szombaton) 16 órakor Csanádpalotán vendégszerepel.

Az ifjúsági összecsapás egyébként a vendégek 3-0-s sikerével zárult. Gerecz Péter, a Szegedi Dózsa egykori ikonja ezen a héten e találkozó legjobbjának ajánlott föl egy labdát. (A kezdeményezéséről bővebben ide kattintva olvashatnak.) A trénerek döntése értelmében ezúttal a sándorfalvi Csamangó Norbert lett a díjazott.

A labdarúgó megyei I. osztály 5. fordulójában:

Ujszegedi TC – Sándorfalva SK 1-1 (0-1). Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Bán Imre.
UTC: Béry – Péczely, Balogh, Joó, Laudisz, Szántó, Jaksa, Gonda, Domonkos (Kovács S.), Bokányi, Mazula (Csúri). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Sándorfalva: Vasas – Grósz, Mihalkó G., Lippai, Mihalkó D., Gémes (Kanász), Molnár (Túri), Duba, Bitó R., Bitó A., Szabó. Vezetőedző: Tóth János.
Gólszerző: Joó Gy. (52′), illetve Bitó A. (16′)

Pálfy Zoltán: “A Sándorfalva birtokolta jóval többet a labdát, s harcolt ki mezőnyfölényt, mi tudatosan húzódtunk vissza, s építettünk a kontrákra. Az ellenfél szépen járatta a földön a labdát, mi viszont remekül zártuk le a területet, s ütköztünk a középpályán. Összességében azt mondhatom, a nagyobb helyzeteket mi alakítottuk ki, így bár a mérkőzés előtt aláírtam volna a döntetlent, most, a találkozót követően van bennem némi hiányérzet, hiszen akár nyerhettünk is volna, ha berúgjuk a ziccereket.”

Tóth János: “Sokat kell még dolgoznunk, ha nagyobb feladatokat akarunk megoldani.”

Kommentek

Sport

Bemutatta új utánpótlás szakmai igazgatóját a Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vladan Jordovics lesz Herbert Gábor utódja.

Tovább olvasom

Sport

Címvédés és rekordlétszám a nyolcadik Kapusháborún

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A speciális megmérettetésen összesen 162 kapus vett részt.

Tovább olvasom

Sport

Bennmaradt az élvonalban a Szent Mihály

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Nyolc góllal bizonyultak jobbnak a Vidinél.

Tovább olvasom

Aktuál