Sport

Labdarúgás: a Tisza partjára jön szombaton a Honvéd!

Labdarúgás: a Tisza partjára jön szombaton a Honvéd!

2011. szeptember 30., péntek
Labdarúgás: a Tisza partjára jön szombaton a Honvéd!
A Szeged 2011 második mérkőzését játssza itthon, a Budapest Honvéd-MFA csapatát fogadja a labdarúgó NB II Keleti csoportjában. Magyarék igazi rangadón bizonyíthatják, hogy idehaza nem hiába elemezgeti mindenki az esélyeiket. Rendkívül fontos összecsapás vár szombaton délután a SZVSE-pályán a házigazda Szeged 2011-re és a látogató Budapest Honvéd-MFA-ra. A legutóbbi fordulóban mindkét alakulat döntetlenre végzett, azaz egy pontocskával lett gazdagabb. Jelenleg a hazaiak öt ponttal a tizenkettedik pozíciót foglalják el a tabellán, a fővárosiak azonos pontszámmal egy hellyel állnak feljebb. Amint a Tisza-parti labdarúgás krónikása, Vitos György portálunknak megírta, ez lesz a 99. találkozó a Szeged és a Kispest között az 1926-os debütálás óta. A lelkes helyi drukkerek azt várják Kolozsvári János és Takács László tanítványaitól, hogy legyűrik a Honvédot, s ők lesznek azok, akik megtalálják a csatlakozást a középmezőnyhöz a kezdeti nehézségeket követően.

A rövid kispad ellenére is nyerni akar a Szeged

„A Honvéd hasonló képességű csapat mint mi, viszont erejük attól is függ, hogy az NB I-es csapattól hány fiatal játékost kapnak a hétvégére” – mondta el portálunknak Kolozsvári János. (Ebből a szempontból kedvező előjel, hogy az elitben szereplő piros-feketék ugyancsak szombat délután fogadják a Paksot - a szerk.) A Szeged 2011 vezetőedzője hozzátette, az elmúlt mérkőzéseken bebizonyosodott, hogy bárkivel partiban van együttese. Itthon azonban mindenképpen a győzelem megszerzése az elsődleges cél. „Sajnos még mindig ’rövidek’ vagyunk. Podonyi és Varga I. kiállítás miatt nem játszhat, Puskás és Nagy Z. egész héten betegeskedett, Orosznak pedig még nem rendeződött a papírja, Magyar György munkahelyi elfoglaltsága miatt eddig két edzésen tudott csak részt venni” – fűzte hozzá a szakember, aki hozzátette, hogy otthon csakis a győzelemre játszanak majd fiai.

Online

Szombaton 15 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011 - Budapest Honvéd-MFA NB II-es mérkőzésről. Szurkoljanak újra velünk!

Az óvatos Honvéd a hazaiakat tartja favoritnak

A Honvéd második csapatához a héten új edző érkezett. A Budapest Honvéd-MFA irányítását Vincenzo Mazzeo vette át, aki több olasz első osztályú csapatban, többek között a Perugiában, Leccében, Padovában és Cagliariban is játszott. Szalai Lászlót, a Honvéd-futballakadémia vezetőjét kérdeztük a hétvégi mérkőzésről. „Ez a döntés George F. Hemingway, a klub tulajdonosának elhatározása, még mi sem ismerjük, hogy mit szeretne játszani az olasz szakember, így a kezdőcsapatról sem tudok mondani semmi biztosat. A Szeged egy új gárda a mezőnyben, amely egyre összeszedettebben játszik. Nagy mérkőzésnek nézünk elébe, ahol a hazai csapat az esélyesebb, de ahogy eddig is, így most is biztosan megnehezítjük majd ellenfelünk dolgát. Sajnos eddig gyakran fogadták fiatal csapatunkat ellenségesen, azonban a szegedi vezetőséggel és a szurkolókkal is jó kapcsolatot ápolunk. Igazi rangadó lesz szombaton a Tisza partján” – nyilatkozta portálunknak Szalai.

Jegyárak

A jegyárak: felnőtt ülő: 1000 forint, diák, nyugdíjas ülő és felnőtt álló: 500 forint, elővételben a szegedi Dugonics téren, a Regio10 Kft.-nél lehet vásárolni. A szegedi drukkerek a Pulz utcai kapun érkezhetnek majd a stadionba, az ultrák a Vásárhelyi Pál utcai bejáraton, a vendégek szurkolói pedig a plázával szemközti nagy kapun át. A Szeged 2011 várható kezdőcsapata: Trepák – Laczkó, Magyar, Tóth, Radnai, Kulacsik, Batik, Gellér, Gahwagi, Folmer, Bernáth.

Így játszott a Szeged 2011 az előző fordulóban:

Békéscsabai Előre 1912 – Szeged 2011 0-0 (0-0).Szeged 2011: Trepák – Laczkó, Tóth I., Magyar, Radnai, Kulacsik (Reyes 46′), Batik, Puskás, Gahwagi (Varga I. 58′), Podonyi, Bernáth (Folmer 89′). Vezetőedzők: Kolozsvári János, Takács László. Sárga lap: Podonyi (7′), Puskás (24′), Varga I. (61′), Lackó (74′), ill. Fülöp (85′). Kiállítás: Tchana (4′), ill. Podonyi (39′), Varga I. (81′).

Így játszott a Honvéd az előző fordulóban:

Budapest Honvéd-MFA – Kazincbarcika FC 1-1 (1-0). Honvéd: Sánta – Bjelkanovic, Kostolani, Vécsei, Tisza (Lengyel), Futó, Ikande (Czár), Hercegfalvi (Erdélyi), Nagy, Baráth, Fejes. Vezetőedző: Farkas Tibor. A hazai gólszerző: Vécsei

A 7. forduló műsora:

Szeptember 30. (péntek) 18.00: REAC - DVSC-DEAC. Október 1. (szombat) 15.00: Szolnoki MÁV FC - Egri FC, Dunakanyar-Vác - Mezőkövesd-Zsóry, Nyíregyháza Spartacus - Békéscsabai Előre 1912, Kazincbarcika - Restart-Cegléd, Szeged 2011 - Budapest Honvéd-MFA. Október 2. (vasárnap) 15.00: Balmazújváros - Orosháza FC, Újpest FC II. - Vecsési FC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.