Sport

Kosárlabda: tisztújítás a Vásárhelyi Kosársulinál

Kosárlabda: tisztújítás a Vásárhelyi Kosársulinál

2011. szeptember 30., péntek
Kosárlabda: tisztújítás a Vásárhelyi Kosársulinál

Továbbra is Elek András marad a Vásárhelyi Kosársuli SE elnöke, erről az egyesület küldöttgyűlése döntött a múlt héten - közölte a Vásárhelyi Kosársuli elnöksége.

Az elnökség munkájában öt új tag vesz majd részt, az elnök-helyettesi pozíciót

Balázs József

, az önkormányzat oktatási csoportvezetője tölti be a jövőben.A sportszervezet vezetőségében ezentúl szerepet kapott még

Seres Imre

, a Hódtói Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese,

Böszörményi Péter

, a csapat korábbi játékosa,

Mucsi Tamás

vállalkozó és

Martonosi János

újságíró, a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség jelenlegi főtitkára is. Az eseményen a tisztújítás mellett egy pénzügyi beszámoló is elhangzott, amiből kiderült katasztrofálisnak tűnik a helyzet, a nyugodt működéshez - a terembérleten felül - mintegy 10 millió forintra lenne szükség.

Elek András

elmondta: ennek mindössze töredéke áll rendelkezésükre, a bevételek többsége szponzoroktól és tagdíjakból származik, és csak úgy tudnak talpon maradni, ha mindent, fillérre pontosan beosztanak. A fennmaradáshoz a társasági adóból származó bevételek nyújthatnak segítséget, de ennek mértéke egyelőre még nem tisztázott. Beszélt arról is, hogy tavaly az egyesület lényegében mindent új alapokra helyezett, a változásoknak köszönhetően az 1999-es korosztálytól kezdve egyre több gyerek pattogtat a foglalkozásokon, őket mindenféleképp szeretnék megtartani. A fő cél, hogy minél többen kosarazzanak. Most szeptembertől is vannak újdonságok, hiszen minden korosztályos csapat edzőjének egy-egy fiatal NB I-es játékos is segít majd, így két szakember foglalkozik velük. A sportvezető leszögezte: továbbra is az utánpótlás sport áll az első helyen, sajnos azonban a már említett anyagi nehézségeik miatt szinte minden korosztályos csapatuk közepes teljesítményt produkál, ráadásul legjobbjaikat egyre fiatalabb korban elviszik a nagyobb egyesületek. Az elmúlt két évben öt kiemelkedő képességű korosztályos válogatott kosaras igazolt el 14-16 éves korban. Ennek ellenére a Vásárhelyi Kosársulinál a jövőre is gondolnak: egy középtávú sportágfejlesztési programot is kidolgoztak, amelynek célja egyrészt a sportolói létszám növelése, másrészt a szakmai munka minőségének továbbfejlesztése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.