Sport

Kosárlabda: Szedeák-duplarandi a Kecskeméttel

Kosárlabda: Szedeák-duplarandi a Kecskeméttel

2011. szeptember 9., péntek
Kosárlabda: Szedeák-duplarandi a Kecskeméttel
Első edzőmérkőzésén pénteken este a Kecskemétnél vendégeskedik a szegedi együttes, a Bács megyeiek szombaton viszonozzák a látogatást. Négy hét kőkemény tréninget követően iktatott először felkészülési meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák programjába Fodor Péter vezetőedző. Eddig főként az egyéni felkészítésen és a fizikai erőgyűjtésen volt a hangsúly, az utóbbi napokban már a csapattaktika összeillesztése is terítékre került, pénteken és szombaton pedig egy-egy találkozó töri meg a nyár végi, ősz eleji munka monotonitását. Előbb ma 18.30-as kezdettel az ugyancsak élvonalbeli T.O.M Controll-Kecskeméti KSE lesz a házigazda, majd szombaton 19.15-től az újszegedi sportcsarnokban (a belépés ingyenes) mérik össze erejüket a szomszédvárak.

Már a csapattaktikai elemek is sorra kerültek

"Eddig sikerült elvégeznünk, amit elterveztünk, szerencsére sérülések sem hátráltattak bennünket, ami különösen fontos ebben az időszakban. Fokozatosan terheltük a fiúkat. Ezen a héten akadt egy hiányzónk, Molnár Miklós, akit vírusos megbetegedés döntött le a lábáról. Ahhoz, hogy teljes legyen a kép, jó lett volna, ha megérkezik a harmadik légiós is, s minél hamarabb megkezdődik a beépítése a csapatba, a vele való közös munka. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez az anyagi kondíciók függvénye. Mindent egybevetve készen állunk az edzőmeccsekre, várjuk a Kecskemét elleni fellépéseket" - kezdte a Tisza-partiak trénere. Fodor Péter felhívta rá a figyelmet, a hírös város alakulata előrébb tart, mint a Szeged. Korábban kezdték a munkát, már augusztus 20-a után összeállt a légióssoruk - LaGrange, Siriscsevics és Orsulics helyére érkezett az amerikai irányító, Thomas Kelley, mezőnyposztokra pedig a szerb Dejan Sencsanszki és a szerb-francia Gorjan Radonjics -, formájuk nyilvánvalóan jobb, mint a mieinké. "Mi a múlt hét végén, ennek a hétnek az elején kezdtünk bele a csapattaktikai elemek összerakásába. Fontosak viszont már ezek a meccsek, hogy lássunk, hol is tartunk. Túlságosan frissek, fittek nem leszünk, az biztos, hiszen komoly megterhelést kaptak a játékosok. Ami az újakat illeti, Farkas Attila és Tomiszlav Ivosev is nagyszerűen dolgozik, persze még keresgélniük kell szerepüket, ki kell még alakítani azt a játékot, melyben egyéni erényeik leginkább érvényesíthetőek. A feladatunk, hogy beillesszük őket" - így a szakember.

Sok még a tennivaló a bajnoki rajtig

Megtudtuk: a kerettel együtt edz az ifjú tehetség, a 18 esztendős Wirth Ádám. A tervek szerint lehetőséget is kap majd a Kecskemét elleni összecsapásokon, habár elsősorban az U23-as együttesben lehet komoly szerepe az előttünk álló szezonban. "Sztojan Ivkovics csapata három remek külföldivel erősödött, magyar magja szépen egyben maradt, nálunk komolyabbak voltak a változások. Elég, ha csak arra gondolunk, Farkas Attila más stílusú játékos, mint Bryson McKenzie volt, s a mezőnysort tekintve is nagyban különbözik Tomiszlav Ivosev az amerikai Janou Rubintól. Sok tennivalónk van még a bajnoki rajtig, de azon dolgozunk, hogy minél inkább összecsiszoljuk a gárdát" - zárta helyzetelemzését a vezetőedző. A T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE egyébként már több edzőmérkőzést megvívott az elmúlt időszakban. Múlt hétvégén megnyerték a tiszaújvárosi nemzetközi Phoenix-kupát, a torna legjobbjává pedig Wittmann Krisztiánt választották. Kedden pedig hazai pályán Mészáros Máté utolsó másodperces kosarával verték a paksi Atomerőmű SE-t.

A Kecskeméti KSE legutóbbi edzőmeccsén:

T.O.M Controll-Kecskeméti KSE – Atomerőmű SE 80-79 (19-12, 23-25, 16-19, 22-23). Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 500 néző. Kecskemét: Kelley 6, Wittmann 14, Dénes 3/3, Radonjics 8/6, Bencze 3. Csere: Lakits 2, Gruda 2, Csorvási 9, Sencsanszki 8/3, Puszta 11/3, Mészáros 6, Hegedűs 5/3, Pongó 3. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. ASE: Kovács Ák. 13/6, Vojvoda 10/3, D. Wilson 2, Kámán 9, Tóth Á. 11. Csere: Körtélyesi 15, Illés 4, Kovács Ád. 5, Kerpel-Fronius 4, Bus 6. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.