Sport

Kosárlabda: negyedik lett a Szedeák Kaposváron

Kosárlabda: negyedik lett a Szedeák Kaposváron

2011. szeptember 17., szombat
Kosárlabda: negyedik lett a Szedeák Kaposváron

A harmadik helyért az NB I/A újoncával, a Jászberényi KSE-vel mérkőzött szombat délután a Naturtex-SZTE-Szedeák.

A Kaposvár Kupa Orosz László Emlékére elnevezésű viadal szombaton a helyosztókkal folytatódott, illetve fejeződött be a somogyi megyeszékhelyen. Elsőként a pénteki veszteseket szólították a parkettre. Mind a Jászberény, mind a Szeged viszonylag simán maradt alul az "elődöntőben" a Kecskeméttel, illetve a Kaposvárral szemben.

Fodor Péter

együttesének dolgát a magas emberek sérülése is nehezítette:

Farkas Attila

sípcsontbántalmai miatt el sem utazott Kaposvárra, míg

Tomiszlav Ivosev

bokaproblémái miatt nem szerepelhetett a Jászberény ellen sem. A jászágiak talán valamivel előrébb is tartanak a felkészülésben, mint a mieink (ráadásul míg a Szedeák egyelőre két légióst foglalkoztat, addig ők tulajdonképpen négyet: az amerikai center,

Bernard Toombs

és honfitársa,

LeRoy Dawson

, valamint a horvát

Ivan Cubela

mellett a JKSE-t erősíti

Bojan Sormaz

, aki a hónap közepén teszi le a magyar állampolgársági esküt...), ezért nehéz feladatra vállalkozott, akinek meg kellett tippelnie az összecsapás végkimenetelét. A találkozón aztán a mieink kezdtek valamivel jobban, mint az ellenfél, s szerencsére a péntekinél sokkal pontosabban is kosárlabdáztak. A valamivel komplettebb Jászberény azonban végül a harmadik és a negyedik negyedben felül tudott kerekedni. A fináléban pedig a kecskeméti együttes diadalmaskodott a házigazdákkal szemben, így megszerezte a tornagyőzelmet.

A 2. nap eredményei:

A 3. helyért:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Jászberényi KSE 68-74 (23-19, 19-23, 12-18, 14-14)

Naturtex-SZTE-Szedeák:

Drahos 10/6, Kiss 14/9, Molnár M. 1, Dukics 16/6, Tanács 12. Csere: Vida 6, Varga 7, Molnár B., Wirth 2. Vezetőedző: Fodor Péter.

Jászberény:

Dawson 21/3, Medve, Cubela 15/9, Horti 7, Toombs 20. Csere: Fülöp 2, Borszéki 2, Sormaz 4, Wehner 2, Helmeczy 3. Vezetőedző: Horváth Balázs. Fodor Péter:

"A mai mérkőzésünk összehasonlíthatatlanul jobb volt mint a tegnapi, okosabban, kevesebb hibával kosárlabdáztunk. Sajnos problémáinkat tetézte, hogy magas embereink hamar összegyűjtötték a négy személyi hibát, de helytálltunk, és körülményeinkhez képest jól is játszottunk. Ez most a jelenlegi helyzetünk, de örömömre látszott, hogy egy nap alatt támadásban és védekezésben is előre tudtunk lépni. Remélem, sérültjeink hamar felépülnek, s a következő, másfél hét múlva sorra kerülő edzőmeccsen, már teljes csapattal tudunk kiállni."

Döntő:

Kaposvári KK – T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE 70-93 (22-26, 17-17, 21-24, 10-26).

Kaposvár:

J. Wilson 19/9, Raivio 15/6, Szőke 8, Koma 2, Lekli 9. Csere: Ford 7/3, Kiss K. 3/3, Kovács S. 1, Kutasi 6/6, Bíró, Fonai, Mihalics. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kecskemét:

Kelley 13/3, Wittmann 25/6, Radonjics 6/6, Dénes 6/6, Bencze 11. Csere: Csorvási 12, Hodges 3, Hegedűs 10/6, Mészáros 3/3, Ruda 2, Pongó 2. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.