Sport

Kosárlabda: edzőmeccsekkel hangol, lemaradással küzd a Szedeák

Kosárlabda: edzőmeccsekkel hangol, lemaradással küzd a Szedeák

2011. szeptember 23., péntek
Kosárlabda: edzőmeccsekkel hangol, lemaradással küzd a Szedeák
Sérülések és betegségek miatt sajnos messze nem tud ideális edzésmunkát végezni a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, mely pénteken és szombaton a Kaposvárral csap össze. Továbbra sem tudunk a legjobb hírekről beszámolni a Naturtex-SZTE-Szedeák felkészülésével kapcsolatban. Az együttes a hét végén két edzőmérkőzésen fogadja a Kaposvári KK gárdáját (így két héttel a bajnoki rajt előtt): az első összecsapás pénteken 19.30-kor kezdődik, majd szombaton 9.30-kor újra egymásnak feszülnek a somogyiak és a mieink (a belépés természetesen ingyenes). A héten azonban ismét nem tudott ideális feltételek mellett edzeni Fodor Péter együttese, hiszen sérülések és betegségek miatt jobbára csak hét-nyolc ember állt rendelkezésre, ami a csapattaktikai elemek csiszolása szempontjából távolról sem nevezhető ideálisnak.

A részletekben rejlő hibákra koncentráltak

"Drahos Gábor megbetegedett, Farkas Attila apróbb bokasérülést szenvedett, Tanács Attila pedig medvepuszit kapott szerdán, utóbbi kettő játéka kérdésesnek tűnik. Toma Ivosev bokaproblémái miatt szintén nem tudott komoly munkát végezni, de ő mindenáron szerepelni akar a Kaposvár ellen. Helyzetünk egyáltalán nem mondható rózsásnak, de becsülettel dolgozunk" - kezdte a Szedeák vezetőedzője. Fodor Pétertől megtudtuk: azokra a részletekben rejlő hibákra (pontosabban a hibák kijavítására) összpontosítottak az elmúlt napokban, melyeket a múlt hét végi kaposvári kupán elkövettek. "Igyekeztünk gyakorolni a nyomás alatti játékot, hogy ne adjunk el annyi labdát ezekben a szituációkban. A lepattanózásra is fordítottunk figyelmet, ezt azonban a magas emberek hiánya nehezítette. A komplett játékkal ilyen létszám mellett nemigen tudtunk foglalkozni, a védekezést azonban megpróbáltuk tökéletesíteni."

Fiatal tehetségekkel tölthetik fel a keretet

Abban a különleges helyzetben, hogy fél nap alatt kétszer is összeméri erejét a Kaposvárral a Szedeák, a mieink elsősorban az első, péntek esti találkozóra koncentrálnak - árulta el a szakember. "Számunkra ugyanakkor a legfontosabb, hogy játékban legyünk. A sok sérülés és betegség miatt még messze nem tartunk ott, ahol szeretnénk. A csapattaktikánk részleteiben még nem állt össze. Arra törekszünk, hogy orvosoljuk a létszámgondokat. Keretünket fiatal tehetségekkel töltjük föl. Kaposváron ennek jegyében szerepelt az ifjú Molnár Bence, illetve folyamatosan egyeztetünk az U23-as alakulat mesterével, Zoran Markoviccsal, kik érdemesek arra, hogy velünk készüljenek, bekerüljenek a felnőttkeretbe. Jó lenne, ha végre együtt lenne a teljes csapat!" - sóhajtott föl Fodor Péter. A vezetőedző vágya, hogy a pénteki és a szombati edzőmeccseken minél több jó momentuma legyen a Szedeáknak, minél hosszabb ideig teljesítsen úgy a csapat, ahogy azt ő és a szurkolók is elképzelik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.