Sport

Kézilabda: Lékai nyerte a gólpárbajt Ancsin ellen + FOTÓK

Kézilabda: Lékai nyerte a gólpárbajt Ancsin ellen + FOTÓK

2011. szeptember 14., szerda
Kézilabda: Lékai nyerte a gólpárbajt Ancsin ellen + FOTÓK
Nagyon rossz első félidei teljesítmény után magabiztosan őrölte fel orosházi ellenfelét a Pick Szeged az NB I 3. fordulójának szerda esti mérkőzésén. A meccset online közvetítettük.
33
-
23
Pick Szeged
-
Orosházi FKSE
Férfi kézilabda NB I, 3. forduló
Kapkodósan indult a találkozó, egészen a 6. percig kellett várni az első gólokra. Rengeteg hibával játszottak a felek, ráadásul az egyik oldalon Tatai Péter, a másikon Herjeczki Balázs mutatott be bravúrokat, mindezek folytán 3-2-es állás után öt percen keresztül képtelen volt betalálni Skaliczki László együttese az ellenfél kapujába. A beállós szituációkat rendre rontották Zubaiék, az indítások pedig gyakran bizonyultak pontatlanoknak, így nem sikerült elszakadni a vendégektől. Nehezítette mindkét fél dolgát a feszült hangulat is, a játékvezetők válogatott szabálytalanságokért küldték ki egymás után a játékosokat, volt hogy négy szegedi vezetett támadást öt orosházi ellen - az első félidőben összesen húsz perc büntetést fújtak a bírók az összesen harmincból. Vadkerti Attila irányítása mellett Ancsin Gábor vitte a hátán a hazai gárdát, majd egyéni teljesítményben a félidő végére Lékai Máté nőtt fel hozzá, míg a másik oldalon Harsányi Viktor igyekezett a lépést tartani velük. A 27. percben nőtt három gólosra a Pick előnye, ezt a szünetre sikerült is megtartani (14-11). Fordulás után feljavult a hazai csapat, zsinórban négyet vágtak, így Füzesi Ferenc kénytelen volt időt kérni, ez arra volt elég, hogy stabilizálni tudják a különbséget az egyre fáradó vendégek. A második félidő közepén beállt a nyolcgólos különbség, ekkor már junior korú játékosait, Lászlai Szabolcsot és Benák Krisztiánt is pályára küldte az orosházi mester - becsületükre váljon, gólt is szereztek mindketten. A Pick indításai a meccset feladó ellenféllel szemben javultak valamelyest, Törő Szabolcs növelte is az előnyt, miközben a felépített támadások Lékai és Ancsin gólpárbajává váltak. A végére már a vendégek harmadik kapusa is pályára lépett, miközben egyre magabiztosabbá vált a Pick és tíz fölé tornázta a különbséget. Az Orosháza legjobbja, a hat gólig jutó Milan Mazic a végén még kikerekítette a különbséget, így 33-23-ra győzött a Skaliczki-legénység. A papírforma alapján talán többet várnánk a tavalyi utolsó ellen, az viszont biztos, hogy a mutatott játékon még van mit javítani, mert a vasárnapi, Balatonfüred elleni idegenbeli - ahol remélhetőleg már játszhat a ma még csak a keretbe nevezett Mikler Roland - találkozón ennyi teljesítménnyel igen forró pillanatokat élhet át a csapat, a győzelemhez nem biztos, hogy elég lesz ez a szezoneleji formát idéző játék.

Férfi kézilabda NB I, 3. forduló:

Pick Szeged - Orosházi FKSE Alexandra 33-23 (14-11) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Bacs, Bán. Pick Szeged: Tatai - Törő 3, Buday 4, Sulc 1, Czina, VADKERTI 1, Prodanovics 3. Csere: ANCSIN 8, Zubai 2, LÉKAI 9, Pribanic 1, Nagy N. 1. Vezetőedző: Skaliczki László. Orosháza: Herjeczki - Ambrus 1, Raffai 2, Berta 2, Gazsó 1, Kósa, Balda 3. Csere: Szikora, Pajkó (kapusok), HARSÁNYI 4, Dukic 2, MAZIC 6, Bali, Lászlai 1, Maric, Benák 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Hétméteres: 3/4, ill. 3/5. Kiállítás: 14 perc, ill. 16 perc. Skaliczki László: "Azt a meccset kaptam amit vártam. Jól játszott az Orosháza, az első 20 percet elrontottuk. Ziccereket hagytunk ki, hibázott a védelem többször is. Ancsin és Lékai remek gólokat lőtt, Vadkerti szépen összefogta a játékot, azonban beállóra kevés helyzetet teremtettünk, és ott is rontottunk. Magabiztosan nyertünk, készülünk a Balatonfüred ellen."
60' Lassan lefut az óra, orosházi támadás az utolsó másodpercekben. Dukic-gól a vége, és 33-23.
59' Mazic újabb, 6. gólja. Pajkó Vadkertit védi, Zubait is majdnem. Majdnem... 33-22
58' Ancsin óriásit lő, fölé. Közben Pajkó Lászlónak szurkolunk, hátha pályára lép, így is van, itt is van, ő a harmadik kapus.
57' Vadkerti először, 32-21
56' Ancsin sem akar lemaradni, 31-20 a 8. találatával. A kilencesről ugrott hatalmasat. Az erősen junior korú Benák Dávid dob hetest Tóthnak, 31-21
55' Lékai nyeri a gólversenyt, úgy tűnik. 30-20, ez a 9. gólja ma. Passzív lenne, ha nem adnák el a labdát a vendégek.
54' Szép indítás, parádés játék, Prodanovics, 29-19. Lászlai rontja el a tízes ünnepet, 29-20
54' Zubait hárítja Szikora, de már hetes. Buday áll oda, 28-19
53' Lékai is betalál, Szikora bánja, 27-19
52' Dukic köszön be Tóthnak, 26-18. Aztán Mazic sem kegyelmez, 26-19...
51' Bali is pihen, fórban a Pick. Rontunk, nincs gól.
50' Bődületes vendég kapufa után nem tudjuk indítani Törőt, hosszú a passz.
49' Tóth Misi óriási védése után Nagy Norbert is feliratkozik a listára, 26-17
48' Törő indul, 25-16. Mindjárt számolunk! Gazsó nem így gondolja, 25-17
47' Balda kozmetikáz, 23-16. Lékai betör, ejt, 24-16
46' Bertát szórják ki, Buday-hetes, 23-15
45' Lászlai a pályán a vendégeknél, Mazic avatja fel Tóth Mihályt, 22-15. Nagy Norbert is jön. Ront.
44' Mazic emberrel együtt, Tatait meg kiszórják, jön is a fújolás 21-14-nél. Tóth Mihály a kapuban. Ancsin büntet óriási átlövéssel, 22-14.
43' Lékai lövése kijön, Zubai nem tudja összeszedni.
42' Orosházi válasz, Mazic, majd Lékai is betalál, 20-13. Törő szélről, 21-13. A vendég tábor azért nem lankad.
41' 4 a 6 ellen reménytelen, Ambrust blokkoljuk, Ancsin pedig meglövi 6. gólját, 19-12.
40' Gazsó kettő perc pihenőt kap. Ancsin tör be, Berta lerántja, hiába benn, hetes! Prodanovics egészen fura, nyakatekert mozdulattal elrontja...
39' Milan Mazicot nehéz tartani, hetest harcol ki. Harsányi szétforgácsolja a felsőlécet aztán kifelé perdül. Ez bizony pech...
38' Dukic Mazicnak, szép összjáték, beállóból 18-12. Herjeczki-bravúr,.
37' Prodanovics szépen ugrik szélről, beleér Herjeczki, de benn van, 18-11. Időt kérnek a vendégek, most megfogta őket ez a négy kapott gól.
36' Ancsint lerántják, miközben támadásban próbálkozunk a passzív játékkal. Lékai ráun, 17-11. A vendég attak ismét teljes kudarc.
35' Raffai buktatja rossz mozgáskoordinációból adódó esésével Dukicot a vendégeknél. Közelben nem volt szegedi védő...
34' Lékai labdájának szeme van, beállóból Zubai első gólja, 16-11
33' Ancsin kapufáról lő óriási gólt, aztán elesik, lenn is marad 15-11-nél. Dukic bombáz, Tatai lábbal hárít!
32' Bali csúnya belemenése után Törő rohamoz, majd megáll, feláll a fal.
31' A Pick Szeged kezdi a második félidőt. Lékai magasan, felsőléc... Czina másodszor két perc kézfogóért.
Halovány, nagyon halovány ez a teljesítmény a bajnoki ezüstérmestől hazai pályán egy olyan Orosháza ellen, amely anyagi problémák miatt alig tudott elindulni az idei élvonalbeli kiírásban, miután egyébként tavaly utolsóként végzett a tabellán...
SZÜNET!
30' Gyenge utolsó perc a félidőben, birkózás helyzet nélkül.
29' Az Orosháza nem tud gólt lőni, a Pick meg csak erőlködik. Lékai nem, Balda sem, 14-11
28' Hibák, hibák, hibák mindkét oldalon...
27' Lékai az elmozduló kapus mellett dobja be, 12-10. Ancsin negyedszer, óriási gólt ragaszt a jobb felsőbe, klasszis mozdulattal ugrott fel a fal előtt, 13-10. Orosházi időkérés. Nem volt még három gól a különbség.
26' Harsányi aztán kézzel együtt dobja be, 11-10. Nem sikerül elszakadni.
25' Pribanic kap nagyszerű labdát a falban, nem is ront! 11-9. Harsányi szemcsele és rossz lövése után Törő hiába indul, magas a passz...
24' Mazic nagyszerűen tör be, sajna ezt kell írjuk, szép gól, 10-9. Aztán Sulccal együtt párosban kiállítják őket. Heves füttykoncert a bírók jutalma.
23' Lékai balra néz, jobbra passzol be Ancsinnak, nem éri el Gábor a labdát, aztán eladjuk. Mindenki kiegészül.
22' Ancsint védi Herjeczki 4 az 5 elleni szegedi támadás végén. Visszaszerezzük a labdát, rosszul indít az ellenfél. Sulc-gól, aztán belülvédekezik, Harsányi-hetes 10-8
21' Törőt kiszórják, pedig már megvolt a labda... Mazic tör be, Pribanic odaüt, vagy nem, ez is két perc... Dukic a támadás végén Sulcot üti le ez is két perc, második hibája.
20' Lékai második gólja, 9-7. Raffait falja fel a fal.
19' Gazsó kopírozza, 7-7, Lékai meg nem hagyja annyiban, 8-7. Ambrus cundere elakad Tatai lábában.
18' Ancsin lesz a meccs hőse? Ez már harmadik gólja, miután betört a falba! 7-6
17' Balda ront hetest. Ancsint tisztára játsszuk, nem is ront, Harsányi sem sajnos, 6-6
16' Czinát kizavarják, miközben emberhátrányban tör kapura a vendég alakulat.
15' Harsányi lövi át a falat, majd az arcát fájlalja. Mi pedig azt, hogy vezet a tavalyi sereghajtó Szegeden 5-4-re... Lékai kavarja meg a védelmet, Dukic rántja le, nem Nebojsa, hanem Goran. Budayé a hetes, 5-5.
14' Raffai ugrik fel a fal előtt, becsapja Tatait, 4-4
13' Törő töri meg a gólcsendünket, 4-3. Balda marad lenn egy vendégakció végén, áll a játék. Amikor folytatódik Ancsin teszi naggyá a vendég kapust.
12' Kiegészültek a vendégek, képtelen volt kihasználni a Pick az emberelőnyt. Balda lőhet hetest, 3-3. Skaliczki mester időt is kér. Harmatos Pick egy gyengécske Orosháza ellen és csak 3-3 a 12. percben...
11' 5 a 6 ellen az Orosháza, Harsányi tüzel fölé. Zubai ront beállóból.
10' Eddig nagyon sok a hiba és a pontatlanság, a szurkolás színvonala egyelőre magasabb a játékénál.
9' Kósa válaszolna góllal, Tatai véd. Lelkes gyereksereg buzdítja a vendégeket, miközben megszólalnak a hazai dobok. Gazsó kettő percet kap.
8' Prodanovics 22. gólja a bajnokságban, 3-2. Védekezésben Törő kap sárgát.
7' Ancsin messziről, átlátszó a lövés, aztán indulásból elveszti a labdát az Orosháza, Buday ziccerben, 2-1. Berta egyenlít szélről, 2-2
6' Továbbra sincs gól. Ancsin töri meg a jeget, Berta válaszol, 1-1
5' Törő indul, hárít Herjeczki.
4' Raffai bombáz mellé.
3' Továbbra is eredménytelen a vendég attak, majd Ancsin ejti el a labdát, indulnak a sárga-zöldek, óriási Tatai-védés!
2' Birkózás a kilencesen, még mindig támad az Orosháza. Minden kísérletüket blokkolja a védelem, Prodanovics ziccerét pedig Herjeczki kapus...
1' A vendégek kezdenek, rögtön sárgát kap Czina.
17.58 A vendégek sárga-zöld szerelésben, a mieink tiszta kékben. Kezdetét veszi a ceremónia, következnek a bemutatások, hamarosan kezdünk...
17.55 A hazai ultrák egyelőre még hallgatnak, miközben szemben egy bősz, sárga-zöld vikingvezér mutatja be az újabb ütemet két társának. Rá is kezdenek, szélesedik a repertoár. Közben zajlanak a hivatalos kezdés előkészületei.
17.50 Folyamatosan érkeznek a szurkolók, hangolásban és hangerőben továbbra is a vendégek maroknyi tábora viszi a prímet. Biztosak lehetünk benne, hogy csak a lelátón van esélyük, a pályán ezt a vendégcsapatot simán illik verni.
17.45 Az orosházi ultrák nagyban hangolnak három dobbal, miközben megy a melegítés. A Pick Szegednél jó hír, hogy Mikler Roland is a társakkal készül, nevezve is van a keretbe, játékára vélhetően számíthatunk.
17.40 Sok szeretettel köszöntjük a sportbarátokat az újszegedi sportcsarnokból, ahol rövidesen kezdődik a Pick Szeged Orosháza elleni bajnoki mérkőzése.

Korábban írtuk:

Két menetrendszerű és egy előrehozott bajnoki mérkőzést követően három győzelemmel áll a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, melyeket az újonc Gyöngyös valamint a Pécs elleni két mérkőzésen gyűjtötte be a Skaliczki-legénység. A támadójátékkal nem is volt gond, annál több kritika érte a védekezőmunkát, hiszen a Pécs elleni 80 góllal nincs is gond, a 60 kapott annál aggasztóbb. Kiemelkedőt nyújtott az elmúlt meccseken az újonnan igazolt szerb szélső, Rajko Prodnovics, aki a három találkozón összesen 21 gólt szerzett, azaz átlagosan 7-et meccsenként. A védelem csiszolására a szerda esti mérkőzés alkalmas lehet, hiszen az orosházi gárda tavaly az NB I sereghajtójaként végzett, s idei indulások is sokáig függőben volt. A győzelem nem lehet kérdéses, mindössze a gólarány, pontosabban a kapott gólok száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.