Sport

Kézilabda: az újonc ellen kezd a Pick Szeged

Kézilabda: az újonc ellen kezd a Pick Szeged

2011. szeptember 2., péntek
Kézilabda: az újonc ellen kezd a Pick Szeged

Szombat este 18 órától elrajtol a férfi kézilabda NB I, belevág a megújult Pick Szeged is - Skaliczki László együttese az újonc Gyöngyöst fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Eseménydús felkészülésen van túl a Pick Szeged: két hazai edzőmeccs mellet két nemzetközi tornán is szerepeltek Zubai Szabolcsék, Dobojban a Barcelona ellen maradtak alul a döntőben, míg a magyarkanizsai Kanizsa-kupán a szlovén Celje bizonyult jobbnak. "Elvégeztük a hét hetes felkészülést, lejátszottuk azt a kilenc edzőmeccset amit terveztünk.

Mikler Rolandnál

sajnos sérülés lépett fel, ez hátráltatott minket kissé, illetve

Dusan Beocsanin

rehabilitációja húzódott el - szerencsére ezen kívül nincs egyéb sérültgondunk. A különböző típusú ellenfelekkel vívott edzőmeccsek jól szolgálták a csapat támadó- és védekező taktikájának a kialakítását és rámutattak arra, hol kell javítani a csapatszellemen és a csapaton belüli együttműködésen belül, ha komoly célokra akarunk törni" - értékelte a felkészülést

Skaliczki László

vezetőedző.

Online

Szombaton 18 órától folyamatosan frissülő, online közvetítésünkben is nyomon követhetik a Pick Szeged bajnoki nyitányát a Gyöngyös ellen.

A szombati ellenfél újonc ugyan az NB I-ben, ám korántsem lebecsülendő. A gyöngyösi férfi kézilabda erejét már az a tény is mutatja, hogy idén mindkét csapatuk egy osztállyal feljebb folytatja. Az NB I-es csapat új névadó szponzorra lelt - B. Braun Gyöngyös néven szerepelnek - és a magasabb osztálynak megfelelően erősített is. Soraikat erősíti idén a PLER-ből érkezett

Koller Tamás, Szalafai Gábor

,

Debreczeni Dávid

és

Gazdag Tibor

, a magdeburgi kitérővel érkező

Balogh Zsolt

, a Párizsból hazatérő Doros Ákos, valamint a Tatabányáról igazolt

Halász Máté

és

Melus Michal

. A csapatnak mindemellett rutinos edzője van

Nagy Károly

személyében. "A Gyöngyös újonc ugyan, de sok rutinos játékossal erősítettek, válogatottak mentek hozzájuk. Jól összerakott csapat, mely nyilván stabilizálni szeretné pozícióját az élvonalban. Biztos vagyok benne, hogy teher nélkül fognak játszani. Bízom benne, hogy a stabilitásunk és a lendületünk a mi javunkra fog dönteni. Jó meccsre, ugyanakkor nehéz csatára számítok" - nyilatkozta az ellenfél kapcsán portálunknak Skaliczki László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.