Közélet

Keresztúri: Botka hadat üzent a Jobbiknak

Keresztúri: Botka hadat üzent a Jobbiknak

2011. szeptember 9., péntek
Keresztúri: Botka hadat üzent a Jobbiknak

Keresztúri Farkas Csaba jobbikos képviselő sajtóközleményében Botka László hadüzenetének nyilvánította a kabinet városi cégeket érintő, sajtóban megjelent kijelentéseit, kritikáját.

Mint ismeretes, a héten két alkalommal is élesen támadta a polgármesteri kabinet az önkormányzati cégeket. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit kft.-t főleg a SZIN vesztesége miatt, a Szeged Piac és Vásár Kft. vezetését pedig

különböző vállalkozói szerződések okán

. Keresztúri közleménye alább olvasható. "A cégvezetőket megtámadva

Botka László

hadat üzent a Jobbiknak is, s mivel én vagyok az egyetlen önkormányzati képviselője a pártnak, nekem is. A polgármester semmit sem tesz véletlenül, politikai sakkjátszmáiban 3-4 lépéssel gondolkodik előre, és húzásainak egyetlen motivációja van: a hatalom megtartása. Most nekem, nekünk akar sakkot adni. Megfigyelhettük, korábban

Szentgyörgyi Pál

alpolgármester volt Botka László pajzsa, oszlató éke, kivont kardja és vitriolba mártott tolla – mikor milyen feladatot rótt rá Szeged erős embere. Mivel balról lassan egy évtizede semmi sem történhet Botka kezdeményezése vagy hozzájárulása nélkül, biztosak lehetünk abban, hogy most is a polgármestert kell látnunk a támadás mögött. Ezúttal Solymos alpolgármester lett Botka László magyar hangja. Tegyük fel a kérdést: vajon mi a célja ezzel a támadással a polgármesternek? Miért vállalja föl azt, hogy egy organikusan működő szervezet néhány szerződését kiragadva, nyilvánosságra hozva tulajdonképpen kárt okoz a cégnek, s ezáltal a városnak? Ha valamilyen gondja van, miért nem hív be az irodájába, hogy átbeszéljük a helyzetet? Elvégre ő (azaz magyar hangja) nem győzi hangsúlyozni, hogy a cégek a Fidesz és a Jobbik politikai illetőségébe tartoznak. Ez az üzengetés, mószerolás lenne a városért folytatott együttműködés Botka László-i önkifejeződése? Mint mondottam, Botka rutinos sakkjátékos, aki semmit sem tesz véletlenül. Most elindította a hosszú kampányt, amiben egyrészt megpróbálja lehetetlen helyzetbe hozni a Jobbikot, másrészt igyekszik éket verni a polgári oldal közé, hogy három év múlva is a helyén maradhasson. Én magam nem kedvelem ezt a Kádár-kori játékot. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy az ellenfelének tart bennünket. Nyilván tart tőlünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.