Közélet

Jobbik: alkormányzatokká válnak az önkormányzatok

Jobbik: alkormányzatokká válnak az önkormányzatok

2011. szeptember 28., szerda
Jobbik: alkormányzatokká válnak az önkormányzatok

Orbán-Ceausescu-terv készül – jelentette ki a Jobbik országgyűlési képviselője szegedi sajtótájékoztatóján. Hegedűs Lórántné szerint az új önkormányzati törvény ellehetetleníti a járási szint alatt lévő településeket.

Az önkormányzati rendszer átalakítását célzó, még májusban megjelent 44 oldalas dokumentumot, mely az önkormányzati rendszer átalakítását célozza, Orbán-Ceausescu-tervnek nevezte Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján. Kijelentette, nem átalakításról van szó ebben az esetben, hanem drasztikus leépítésről, aminek a lényege a Széll Kálmán-tervben található.

Hegedűs Lórántné

elmondta, abban a kormány megfogalmazza azt, hogy a következő 2-3 évben milliárdokat akar kivonni az önkormányzati rendszerből. „Önkormányzatok helyett alkormányzatokról beszélhetünk majd, ha ezt véghezviszi a kormány” – jelentette ki a jobbikos politikus. Az önkormányzatiság önrendelkezésünk fontos tere, amit a kormányzat fel akar számolni a képviselő szerint. „Járási szintig bezárólag nyújtott közszolgáltatási feladatellátást fognak biztosítani, s ami a járási szint alatt van, az halálra van ítélve” – hangsúlyozta. Példaként említette, hogy ezen közigazgatási szint alatt nem lesz hatósági feladatellátás, mint például építési hatóság vagy éppen okmányiroda, illetve az oktatási és egészségügyi ellátása is alig lesz jelen az országgyűlési képviselő szerint. Éppen ezért a Jobbik azt javasolja, hogy minden település maga tegyen meg mindent fennmaradásáért. Ha az állam kivonul ebből a szektorból, akkor a helyi közösségeknek lesz a feladata és felelőssége, hogy újraszervezzék magukat. A településeknek élelmiszer-önellátóknak kell lenniük, s vissza kell szerezniük a közműszolgáltatást is. Hegedűsné külön hangsúlyozta az önvédelem kérdését, ami szerinte szintén helyben megoldandó feladat lesz a településeken. Az élelmiszer-önellátással kapcsolatban portálunknak elmondta, hogy ez egy olyan tudományág, melynek könyvtárnyi szakirodalma van, s ezt mindenhol az adott település mértékéhez képest lehetne megszervezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.