Közélet

Jobbik: a Fidesznek és az MSZP-nek a cigányság "szent tehén"

Jobbik: a Fidesznek és az MSZP-nek a cigányság "szent tehén"

2011. szeptember 19., hétfő
Jobbik: a Fidesznek és az MSZP-nek a cigányság "szent tehén"

A Jobbik szerint a fideszes és az MSZP-s politikusoknak "fokozott és egyre súlyosabb" felelősséget kell viselniük azért, hogy "folyamatosan a szőnyeg alá söprik a cigánybűnözés problémáját" - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Apáti István.

Az ellenzéki politikus azután beszélt erről, hogy a parlament alkotmányügyi bizottsága leszavazta a "Megélhetési bűnözés vagy cigánybűnözés sújtja-e Magyarországot? Tényfeltáró és megoldási javaslatokat kereső bizottság felállításáról" szóló határozati javaslata tárgysorozatba vételét.

Apáti István

hangsúlyozta: "nem a Jobbik tehet róla, hogy jól meghatározott - bizonyos vagyon elleni és közrend elleni - bűncselekmények jó részét cigány származású emberek követik el, ahogyan arról sem, hogy a 13 nemzeti és etnikai kisebbségből kizárólag a cigány kisebbséggel vannak komoly problémák." A Jobbik szerint "az elmúlt 20 év pártjai - a Fidesz és az MSZP - szent tehénként kezeik a cigányságot": nem változtatnak a helyzetükön, mert jó nekik, hogy könnyen meg lehet vásárolni a szavazatukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.