Kultúra

Hatvanhatodik évadját kezdi a szegedi Kövér Béla Bábszínház + FOTÓK

Hatvanhatodik évadját kezdi a szegedi Kövér Béla Bábszínház + FOTÓK

2011. szeptember 7., szerda
Hatvanhatodik évadját kezdi a szegedi Kövér Béla Bábszínház + FOTÓK

A legkisebb gyerekektől kezdve az operarajongó felnőttekig ősztől is mindenkinek kínál előadásokat a hatvanhatodik évadját kezdő szegedi Kövér Béla Bábszínház.

Az előadások sora október 2-án egy bemutatóval indul, a Három kismalac című bábjátékot tűzi műsorra a színház. Egy hétre rá a Mesemondók című mesejáték premierje, november végén A dzsömblik nagy utazása bemutatója következik. Tavasztól a Muzsikás Jankó szerencséje című árnyjátékot is láthatja a közönség a bábszínház nagytermében – közölte

Kövér László

igazgató szerdán, az évadnyitó társulati ülés előtt az MTI-vel. A kamarateremben az elmúlt évek gyakorlatához híven a legkisebbeknek, az éppen csak óvodáskorú gyerekeknek szóló darabokat játszanak. Újra műsorra tűzik a kis hernyó életét bemutató Nyam-nyami című mesét és itt látható majd Pályi János bábművész Órajáték című előadása is. Az idei műsoron is szerepel két felnőtteknek szóló darab:

Schwajda György

A rátóti legényanya című groteszk játéka

Galkó Bence

rendezésében és Pergolesi kisoperája, a Livietta e Tracollo, amelyet

Anger Ferenc

állított színpadra. Jövő tavasszal újra megrendezik a Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált. A seregszemlén a világ minden tájáról az észak-bácskai városba, a Nemzetközi Gyermekfesztiválra érkező művészek egy-egy előadás erejéig Szegeden is bemutatkoznak. Kövér László elmondta, hogy az idei évben is folytatódnak a felújítási munkák a bábszínház épületében, a tervek szerint a kiskörúti portál rekonstrukcióját végzik el a következő hónapokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.