Sport

Hátország: ötöt kaptak az Astrától a SZAK-leányok + FOTÓK

Hátország: ötöt kaptak az Astrától a SZAK-leányok + FOTÓK

2011. szeptember 20., kedd
Hátország: ötöt kaptak az Astrától a SZAK-leányok + FOTÓK
Egy döntetlen és egy vereség a SZAK U17-eseinek mérlege az elmúlt két fordulóban. Legutóbb az Astra HFC ellen szerepeltek idegenben. A hétvégén a Szegedi AK felnőtt csapata nem lépett pályára, mert a női NB I-ben szünet volt a válogatott elfoglaltságai miatt. Az utánpótlás azonban nem pihent, a SZAK U17-esei az Astrához látogattak. A gárda egy héttel korábban a Nagypáli együttesével utánpótlás szinten is megütközött a 2-0-s vendégsikerrel végződő felnőtt meccs után az újszegedi Kisstadionban, itt azonban nem bírtak egymással a felek és 0-0-s döntetlen született. Nagy iramban kezdődött a szombati, Astra elleni találkozó, s bár az elején mindkét csapatnak volt pár kisebb lehetősége, negyedóra elteltével a szegedi csapat került komoly mezőnyfölénybe, gyakorlatilag a hazaiak térfelén játszották le az első félidőt. Két erősen tizenegyesgyanús szituáció is akadt, mindkettő a Szegedi AK javára, azonban a bírói síp nem szólalt meg. Gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, ami rendkívül hízelgő volt a pesti csapat számára. A szünet után Csehó Kovács Ferenc lányai nekirontottak az Astrának, és ez gyorsan meg is bosszulta magát, mert két gyors kontrával kétszer is sikerült feltörniük a fellazuló szegedi védelmet a hazaiaknak, előbb Németh Dorottya, majd Kancsár Evelin révén. Ezt követően már az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, és az elfáradó, széteső vendégcsapatot felőrölte az Astra, Kancsár még kétszer, Németh még egyszer betalált, így a vége - dacára az első félidei vendég fölénynek - ötgólos hazai siker lett. Összességében reális eredmény született, a második félidő játéka alapján a rutinosabb csapat birtokába került a három pont. Két ellentétes félidőt játszottak a felek, de mindenképpen dicséret illeti a SZAK játékosait az első félidei nagyszerű játékért. Kétségtelen, ha tapasztaltabbá válik a csapat, akkor még sok szép percet okozhatnak a szegedi szurkolóknak. A Szegedi Ak U17 jelenleg három forduló után 2 ponttal a 8. helyen áll a 11 csapatos bajnokságban, következő alkalommal, szeptember 25-én, vasárnap 14 órától a Győri ETO FC fiataljait fogadják a Felső Tisza parti stadionban.

Labdarúgó leány U17-es bajnokság, 2. forduló:

Szegedi AK - Páter-Fitt-Well-Nagypáli 0-0 Szeged, Kisstadion, 50 néző. Vezette: Király Szilveszter. SZAK: Németh Zs. - Harcel, Lévai, Hartai, Nagy Dzs. (Gula 46'), Koncz, Marsi, Mucsi, Madarász, Szabó K., Perneki. Vezetőedző: Csehó Kovács Ferenc.

Labdarúgó leány U17-es bajnokság, 3. forduló:

Astra HFC - Szegedi AK 5-0 (0-0) Budapest, Csepel Hungary Club '94 SE Sporttelep, 50 néző. Vezette: Zsiga Gitta. SZAK: Gula - Szabó K., Szil, Madarász, Lévai, Marsi, Nagy Dzs. (Mucsi 43'), Hartai, Koncz, Perneki (Vakulya 48'), Harcel. Vezetőedző: Csehó Kovács Ferenc. Gólszerzők: Németh D. (36', 65'), Kancsár (37', 45', 53').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.