Bulvár

Határsértők és körözött embercsempész rendőrkézen

Határsértők és körözött embercsempész rendőrkézen

2011. szeptember 1., csütörtök
Határsértők és körözött embercsempész rendőrkézen

Hat határsértőt és egy körözött embercsempészt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az elmúlt 24 órában.

Tegnap kora délután lakossági bejelentés alapján igazoltattak a rendőrök négy afgán állampolgárt az 55-ös számú főút mellett. Egyikőjük sem tudta igazolni a magyarországi jogszerű tartózkodását, ezért előállították őket. Az elszámoltatás során kiderült, hogy az egyik férfi már korábban is próbálkozott illegálisan belépni a schengeni övezetbe, ezért vele szemben büntető-, míg társai ellen idegenrendészeti eljárás indult. Késő este a stabil hőkamera jelzésére fogtak el két koszovói állampolgárt a járőrök Röszke térségében, akik nem sokkal korábban lépték át a zöldhatárt. Hajnalban pedig az átkelőn jelezte a Schengeni Információs Rendszer, hogy egy szlovén férfit embercsempészés miatt a magyar hatóságok köröznek. A férfit a határrendészek elfogták és őrizetbe vették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.