Közélet

Gyurcsány: nincs szükségünk az MSZP vagyonára

Gyurcsány: nincs szükségünk az MSZP vagyonára

2011. szeptember 25., vasárnap
Gyurcsány: nincs szükségünk az MSZP vagyonára

"Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk" - így reagált Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára, miszerint a párt vagyona egy és oszthatatlan.

A volt kormányfő a facebook oldalán tett szombat esti bejegyzésében azt írta: "olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba." "Amire meg szükségünk van, azt meg már nem nagyon találjuk az MSZP-ben" - mutatott rá, hozzátéve, hogy "vitáink éppen arról szólnak, hogy amit mi keresünk, amit a választók szerintünk keresnek, az mintha elveszett volna. És lankad a hitünk, hogy valaha megtaláljuk-e még ebben a pártban." "Ha el kell válni, akkor azt elegánsan kell megtenni. Tudva és értve azt, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak, szervezeteinek, szereplőinek a jövőben is együtt kell működni. Ezért nem érdemes tovább mérgezni a viszonyokat" - írja volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc

azt is felidézi, hogy platformja néhány hete azt javasolta: ha a Fidesz egypárti támogatással akar választási törvényt alkotni és elfogadni. a szocialisták azt ne tűrjék szótlanul, hanem ebben az esetben aktív bojkottal reagáljanak. Ez a kezdeményezésük azonban nem került napirendre. Az MSZP szombati választmányi ülésén - amelyen Gyurcsány Ferenc nem volt jelen - a pártelnök,

Mesterházy Attila

is élesen bírálta Gyurcsány és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását. A volt miniszterelnök kizárásáról nem döntöttek, elfogadtak viszont egy határozatot, amely kimondja: az MSZP nem vállal közösséget azokkal, akik vétenek a párt alapszabálya, etikai normái ellen. A dokumentum a Demokratikus Koalíció feloszlatásának lehetőségét is felveti. A szocialista belviták azután kerültek ismét a nyilvánosság elé, hogy a Demokratikus Koalíció javasolta: a listán parlamenti mandátumot szerzett MSZP-s politikusok adják vissza képviselői helyüket, hogy annak fenntartásáról vagy megvonásáról a párttagok dönthessenek. Mesterházy Attila válaszul rendkívüli frakcióülést hívott össze, és úgy értékelt: Gyurcsányék az MSZP-ből való távozásukat készítik elő, és ha így van, mielőbb menniük kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.