Közélet

Elszállították az illegálisan lerakott német szemetet Mindszentről

Elszállították az illegálisan lerakott német szemetet Mindszentről

2011. szeptember 7., szerda
Elszállították az illegálisan lerakott német szemetet Mindszentről

Elszállították a Csongrád megyei Mindszentről az ott öt éve illegálisan lerakott mintegy 21 tonnányi külföldi hulladékot - mondta Reith Imre, az A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-nek.

2006-ban a mindszenti - azóta használaton kívül helyezett - hulladéklerakóba több tonnányi, Magyarországra illegálisan behozott hulladék került. A 25 bálányi háztartási szemét része volt annak a Baden-Württenbergből és Bajorországból származó, Magyarország több településén, engedélyek nélkül lerakott, összesen mintegy 4.100 tonna hulladéknak, amelynek jelentős részét a magyar hatóságok már visszaszállíttatták Németországba emlékeztetett a szakember. A mindszenti önkormányzat korábban megkísérelte az elszállíttatást, de a szakhatósági engedélyek beszerzése, valamint az akció költsége ezt meghiúsította. A hulladék kezelésére és ártalmatlanítására a megfelelő engedélyekkel rendelkező A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. szerdán két fuvarban szállította el a szemetet, melyet a cég lerakójában helyeztek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.