Kultúra

E-könyvíró pályázatot írt ki a Kossuth Kiadó és a Microsoft

E-könyvíró pályázatot írt ki a Kossuth Kiadó és a Microsoft

2011. szeptember 24., szombat
E-könyvíró pályázatot írt ki a Kossuth Kiadó és a Microsoft

Szépirodalmi és tudományos témákban várják az e-könyvíró pályázatra a nevezéseket, a legjobbak e-könyvolvasókat, notebookot és kiadói szerződést nyernek.

A Kossuth Kiadó és a Microsoft Magyarország 2012. január 15-ig várja a kéziratokat szépirodalmi vagy ismeretterjesztő (informatikai, vagy természettudományi) témákban. Utóbbi kategóriába egy szakterület kiválasztott témájával vagy különféle tudományterületek konkrét összefüggéseivel foglalkozó, az átlagos műveltségű érdeklődő számára közérthetően megfogalmazott írással lehet pályázni, amelyet a tudományosság kritériumainak megfelelően kell összeállítani és feldolgozni. A szakmai zsűri előnyben részesíti a tudományterületek aktuális kérdéseit, a legújabb ismereteket feldolgozó pályaműveket és további előnyt jelent, ha a mű alkalmazkodik az oktatásban történő felhasználás szempontjaihoz - olvasható a kiíró szervezet közleményében.

Olcsóbb, mint a nyomtatott sajtó

Szépirodalom kategóriában a három legjobbnak ítélt pályamű szerzője e-könyvolvasó készüléket és könyvtárcsomagot nyer. A legjobb ismeretterjesztő írás alkotója notebookot, a két dobogós pedig a szoftvervállalat egyéb termékeit viheti haza. A díjazott művek elektronikus forgalmazására a Kossuth Kiadó szerződést köt a szerzőkkel, de erre azoknak is esélye van akik nem kerülnek a három legjobb közé. "Manapság nyomtatott könyvet kiadni drága mulatság. Ha egy szerző gyorsan és olcsón szeretne megjelenni, az e-könyv az ideális választás, így a Kossuth Kiadó és a Microsoft közös pályázata remek lehetőséget jelent számukra" - mondta Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó vezérigazgatója. A szerzők saját korábban nem publikált írásokat adhatnak be. Minden pályázó tetszőleges számú pályaművel nevezhet, az eredményhirdetést és díjátadót 2012. áprilisában tartják a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A pályázatról további információ a http://multimediaplaza.com/palyazat weboldalon található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.