Közélet

A családokat ünnepeltük a Dóm téren + FOTÓK

A családokat ünnepeltük a Dóm téren + FOTÓK

2011. szeptember 26., hétfő
A családokat ünnepeltük a Dóm téren + FOTÓK
A katolikus egyház a 2011-es évet a Család Évévé nyilvánította, ehhez kapcsolódóan tartottak vasárnap szentmisét a dómban, utána pedig a résztvevőket egy könnyű ebédre és táncházba invitálta az egyházmegye. A délelőtt 10 órai misét a Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László celebrálta, s a család fontosságáról beszélt, az első közösségről, mindennek az alapjáról. A Család Évéhez kapcsolódó vasárnapi Család Ünnepen több százan vettek részt. A szentmise után egy pár virslire látta vendégül a résztvevőket az egyházmegye a Dóm bejáratánál, majd pedig népzenére rophatták közösen a táncot kicsik és nagyok.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében2010. december 26-án megkezdődött a Család Éve hazánkban, amely 2011. december 30-án, Szent Család vasárnapján ér majd véget.
„Mi hisszük, hogy a család az a közösség, ahol a gyerek a leginkább felkészülhet az együttélésre, ahol megtanulhatja, hogyan kell egymásért, együtt dolgozni, küzdeni áldozatot hozni, és nem utolsósorban hogyan lehet szeretetet adni és kapni” – mondta el portálunknak egy négygyermekes családanya, miközben az egyik kisfia épp egy galamb után totyogott. A Család Éve programsorozatról részletesen a www.csaladeve.hu oldalon tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.