Közélet

Bodó negatív folyamatokat érzékel Szegeden

Bodó negatív folyamatokat érzékel Szegeden

2011. szeptember 29., csütörtök
Bodó negatív folyamatokat érzékel Szegeden

Negatív folyamatokat lát kibontakozni Szegeden Bodó Imre. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a városban élők érdekeit kellene elsődlegesen szem előtt tartania minden helyi politikusnak.

A Mars téri piac automata sorompós beléptetőrendszerének

átadóján

találkoztunk

Bodó Imre

fideszes országgyűlési képviselővel, akit a szegedi politikai helyzet értékelésére kértünk meg. A honatya természetes dolognak veszi a politikában, hogy nem értenek egyet az egyes pártok, hiszen pont ez adja a demokrácia sokszínűségét, ám Szeged tekintetében „veszélyesnek” ítél bizonyos folyamatokat. Mint elmondta, a pénteki városi közgyűlésen nem tud részt venni, mert a Fidesz választmányának alakuló ülését aznap tartják, s megyénkből őt delegálták. „Nagyon örülnék, ha kulturált mederben, s lehetőleg vádaskodás mentesen zajlana a szegedi közgyűlés ülése úgy, hogy az ne mérgezze Szeged légkörét” – fogalmazott Bodó. A képviselő biztos abban, hogy a választások után kialakult politikai helyzet a jelenleginél szerencsésebben is alakulhatott volna. „Őszintén hittem abban, hogy a Fidesz és a KDNP pártszövetsége a helyhatósági választásokat fölényesen megnyeri. A választók másként döntöttek, ezt tiszteletben kell tartani, s úgy kell politizálni, hogy az itt élő embereknek az érdekét kell elsősorban a szem előtt tartani” – vélekedik. Bodó Imre szerint a polgári oldal működését és döntési mechanizmusát nagyban meghatározza, hogy nincs közgyűlési többségük. Mindemellett úgy ítéli meg, a szegedi Fidesz és KDNP frakció kihozta az elmúlt időszakban ebből a helyzetből mindazt, amit lehetett. „Én a jövőt tartom egy picit veszélyesnek, nem értékelem helyesnek azokat a dolgokat, melyek kezdenek kibontakozni, hogy milyen irányba is megy el Szeged. Ha ez folytatódik a polgármester és a mögé fölsorakozott politikai erők, illetve a polgári oldal között, s

Botka László

továbbra is nyilván meg fog próbálni erőből politizálni, az nem föltétlen tesz jót sem a városházi légkörnek, sem pedig a jövőbeni elképzeléseknek” – véli Bodó. Hozzáteszi, a két oldalnak akár közösen is ki kellene állnia bizonyos elképzelések mellett, hogy a városban és az agglomerációban élő emberek azt láthassák, a mögöttünk és az előttünk álló időszak egyaránt hasznos. Mindezt azonban csak a jövő igazolhatja vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.