Bulvár

Betörtek a Szegedi Kortárs Balett raktárába

Betörtek a Szegedi Kortárs Balett raktárába

2011. szeptember 7., szerda
Betörtek a Szegedi Kortárs Balett raktárába

Betörtek a Szegedi Kortárs Balett raktárába, az ismeretlenek a díszleteket és jelmezeket megrongálták, sok szerszámot és kelléket pedig elloptak - közölte Pataki András, a társulat vezetője szerda este a helyszínen az MTI-vel.

A társulat július 22-én a Margit-szigeten tartotta utolsó előadását a nyári szünet előtt, a díszleteket és jelmezeket ezt követően visszaszállították a raktárba - mondta a társulatvezető. A nyári pihenés után kedden kezdték el a munkát, a műszaki koordinátor pedig szerdán délután ment ki először a raktárba, ekkor vette észre a betörést - tette hozzá. Első pillantásra nehéz felmérni, mit vittek el, mivel az ismeretlen tettesek a kellékeket tartalmazó ládákat és a jelmezeket tároló szekrényeket kiborították, mindent fölforgattak, a tárgyak szanaszét hevernek a raktár padlóján. Biztosan eltűntek a díszletek építéséhez használt szerszámok és sok kellék is - közölte az igazgató. A lopás mellett a betörök nagyon sok mindent megrongáltak: összetörték például A hattyúk tava díszletének értékes csillárjait, a Szentivánéji álomnál használt bábukat, de leszaggatták a raktár lámpáit és a rézkábeleket is, ez utóbbiakat magukkal is vitték - tudatta Pataki András. A raktárban tizenhárom produkció díszleteit és jelmezeit tárolták, így a pontos károkat csak részletes letár után lehet meghatározni - mondta a szakember. A társulat szeptember 17-én, Keszthelyen lép föl először a Carmina Buranával, majd rá egy hétre a Homo Hungaricussal vendégszerepelnek Pécsett, e két darab kellékeiből, díszleteiből is hiányoznak tárgyak, ezek pótlása lesz a legsürgősebb feladat - hangsúlyozta az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.