Gazdaság

Az Országgyűlés hétfőn dönthet egyes jövedéki adók emeléséről

Az Országgyűlés hétfőn dönthet egyes jövedéki adók emeléséről

2011. szeptember 22., csütörtök
Az Országgyűlés hétfőn dönthet egyes jövedéki adók emeléséről

Az Országgyűlés várhatóan hétfőn határoz a gázolaj, a dohány- és az alkoholtermékek, valamint a szerencsejáték jövedéki adóját növelni kezdeményező, az államháztartás stabilitását elősegítő egyes adótörvények módosításáról szóló kormányzati javaslatról.

A képviselők szintén hétfőn szavaznak a távhőszolgáltatásról és az árak meghatározásáról szóló törvény módosítására benyújtott - egy új, hőoldali támogatási rendszer bevezetését célzó - előterjesztésről, és a Magyar Nyelv Napjáról rendelkező indítványról. A házbizottság csütörtöki tanácskozását követően Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a parlamentben a jövő héten kétnapos ülés lesz. Kedden várhatóan lefolytatják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló törvényjavaslat részletes vitáját és megvitatják a Gazdasági Versenyhivatal tavalyi évéről szóló beszámolót. A házbizottsági ülésen a kormány képviselője jelezte, hogy a kabinet még a napokban benyújtja az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatát. A Jobbik frakciója kérte a napirend kiegészítését a szovjet megszállást követő szocialista rendszerek által biztosított politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról szóló javaslatukkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.