Közélet

Az iskolákat félti a szegedi Jobbik

Az iskolákat félti a szegedi Jobbik

2011. szeptember 2., péntek
Az iskolákat félti a szegedi Jobbik

A Jobbik helyi szervezete kiáll az önkormányzati fenntartás mellett, mert úgy véli, az állam képtelen átlátni egy irodából, hogy mik a jó és mik a rossz döntések Szeged alapfokú oktatási intézményeivel kapcsolatban.

Egy sajtóközleményben fejtette ki pénteken

Keresztúri Farkas Csaba

önkormányzati képviselő pártja véleményét „El a kezekkel a szegedi iskoláktól!” címen. A szöveget alább olvashatják. „A Jobbik szerint az, hogy az állam átveszi az alapfokú oktatási intézmények működtetését önmagában semmilyen garanciát nem jelent arra, hogy a településeknek megmaradnak az általános iskoláik, ha ehhez továbbra sem társul megfelelő finanszírozás és elkötelezettség. Továbbá a pedagógusok a kampányban ígért életpályamodell helyett január óta az egykulcsos adórendszerrel kevesebbet keresnek, ezért is szükség van elkötelezettségre helyi szinten általános iskoláink megtartása érdekében. Az önkormányzatiság fontos eleme az oktatás megszervezése, ha fenntartói jogokat elveszik az önkormányzatoktól, akkor a helyi közösségek önrendelkezési joga is jelentősen sérül. Szeged városa hazánk egyik oktatási központja, ezért nem engedhető meg, hogy a kormány elvegye az iskoláinkat. A szegedi Jobbik ezért kiáll az önkormányzati fenntartás mellett. A szegedi Jobbik véleménye szerint az állam képtelen átlátni egy irodából, hogy mik a jó és mik a rossz döntések Szeged alapfokú oktatási intézményeivel kapcsolatban. Álláspontunk alapján, az általános iskolákkal kapcsolatban az államtitkárság által tervezett államosítás nem járható út. A működtetés jogát meg kell tartania Szeged városának, mert csak a helyi közösség és Szeged Város Önkormányzata tudja a helyi oktatás igényeit, kihívásait kezelni” – áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.