Bulvár

Az Állatok Világnapját ünneplik a vadasparkban

Az Állatok Világnapját ünneplik a vadasparkban

2011. szeptember 22., csütörtök
Az Állatok Világnapját ünneplik a vadasparkban

Számos állatkert, így a Szegedi Vadaspark is évente több alkalommal szervez az állatokkal, a természettel, a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos figyelemfelhívó, ismeretterjesztő rendezvényt. A legszorosabban kapcsolódó „ünnep” azonban az Állatok Világnapja, amelynek hivatalos dátuma október 4. E napon halt meg Assisi Szent Ferenc, akit az állatok védőszentjének tartanak.

A legenda szerint a 12. és 13. században élt

Assisi Szent Ferenc

, a ferences rend megalapítója, értette az állatok nyelvét, sőt beszélgetni is tudott velük. Azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Felhívása ma talán még fontosabb, hiszen a mai kor embere a mindennapi szükségleteinek kielégítése miatt egyre többet foglal el a természetből, nem beszélve a hatalmas mértékű illegális állatbefogásról és kereskedelemről. Az állatok világnapján ismét közelebb kerülhetnek azok is az állatokhoz, akiknek hétköznapjaik során erre nincs lehetőségük, ugyanis október 3. és 7. között óvodai, iskolai csoportoknak, október 9-én vasárnap pedig családok számára szervezünk állatsimogatót, állatokkal kapcsolatos játékos feladatokat és ekkora tervezzük az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) idei kampányának, azaz a Főemlős Kampány (Ape Campaigne) záróhetét. A Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedig kézműves játszóházzal gazdagítja a programot. Vasárnap délután még egy fontos, évente visszatérő esemény is lesz, az Örökbefogadók napja. Ekkor várjuk mindazokat a magánszemélyeket, családokat, cégek képviselőit, akik az elmúlt egy évben szegedi vadasparki állatait fogadták örökbe. Ők rendhagyó szülői értekezleten vehetnek részt, meglátogathatják támogatottjukat és találkozhatnak gondozóikkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.