Sport

Asztalitenisz: kikapott, majd győzött a Floratom

Asztalitenisz: kikapott, majd győzött a Floratom

2011. szeptember 20., kedd
Asztalitenisz: kikapott, majd győzött a Floratom

A hétvégén, szombaton és vasárnap egymás után játszotta le első két fordulóját a férfi asztalitenisz Extraligában a Floratom Szeged AC férficsapata, felemás eredménnyel.

A bajnoki címvédő vasiak ellen kezdte a szezont a szegedi együttes szombaton, végül kiélezett mérkőzésen beigazolódott a papírforma. Az első összecsapás már óriási izgalmakat tartogatott, hiszen a

Dudás, Kószó A.

duó két mérkőzéslabdát hárítva a győzelemért adogathatott, de a

Fazekes, Kriston

kettős szerencsésebbnek bizonyult. Parádésan mutatkozott be a klub új szerzeménye, Kószó Attila, aki rögtön az első találkozón felülmúlta a két éve még szegedi színekben versenyző Kristont, így Dudás győzelmével,

Lukács

vereségével 2-2 állt az eredményjelzőn. Kószó továbbra is kiemelkedően játszott, újabb győzelme mellett Lukács és Dudás azonban csak megszorítani tudta Kristont és Fazekast. 3-4-nél kezdődött az utolsó kör, ahol a vendégek nem hibáztak, így szoros csatában begyűjtötték a két bajnoki pontot. Lényegesen könnyebb találkozó várt a Floratomra a tavalyi bajnokság utolsó bennmaradó együttese, a szombathelyiek ellen vasárnap. A Dudás, Kószó A. kettős szettveszteség nélkül győzött, majd sorrendben Kószó A., Lukács és Dudás is négy szettben bizonyult jobbnak soros riválisánál. Az erőviszonyokat mi sem igazolta jobban, hogy a vasiak 7-0-nál nyerték az első találkozójukat. A második csapat az NB I Keleti csoportjában idegenben aratott magabiztos győzelmet a nyitófordulóban, a Szentkirály ellen.

Férfi asztalitenisz Extraliga, 1. forduló:

Floratom Szeged AC – Celldömölk 3–7

Győztek:

Kószó A. 2, Dudás 1 Lukács Levente:

"Kószó Attila nagyszerű bemutatkozása kellett ahhoz, hogy hajszálnyira legyünk a pontszerzéstől."

Férfi asztalitenisz Extraliga, 2. forduló:

Floratom Szeged AC – Szombathely 8–2

Győztek:

Dudás 3, Kószó A. 3, Lukács 1 és a Dudás, Kószó A. páros Lukács Levente:

"Győzelmünk jogosságához nem férhet kétség, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk."

A férfi asztalitenisz NB I. Keleti csoport:

Szentkirály – Floratom Szeged AC II. 3–15

Győztek:

Kószó I. 4, Tarkó 4, Sipos 3, Tóth S. 3, és a Sipos, Tóth S. páros

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.