Egészség

Allergia elleni harc másképp + VIDEÓ

Allergia elleni harc másképp + VIDEÓ

2011. szeptember 6., kedd
Allergia elleni harc másképp + VIDEÓ

A szokásosnál korábban, július közepén indult idén a parlagfűszezon, s várhatóan szeptember közepén éri el a maximumát a pollen koncentrációja. A sokak számára bosszúságot okozó gyomnövény ellen többféle módon lehet védekezni, s érdemes az alternatív megoldásoknak is utánajárni, hiszen a patikákban kapható szerek mindössze a tüneteket kezelik.

A tünetek jól ismertek sokak számára: orrdugulás, tüsszögés, szembepirosodás, könnyezés, esetleg köhögés. Aki évek óta küzd az allergiával, általában időben felkészül a szezonra, ám évről-évre egyre többen fordulnak orvoshoz ilyen vagy ehhez hasonló tünetekkel. „Évente változik, hogy meddig tart az allergiaszezon, illetve az, hogy mikor is kezdődik. Az azonban elmondható, hogy a kezdetétől számítva körülbelül 6-8 hétig okoz problémákat az allergiásoknak a parlagfű” – tudtuk meg

Bogdány Anikó

orvos-természetgyógyásztól. Mára a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak már a kisgyermek is, s bizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akik egy éves koruk előtt kapnak tehéntejet, nagyobb korukban sokkal nagyobb arányban lesznek allergiásak. Bogdány Anikó leszögezte, a tünetek megszüntethetők, hiszen számtalan szer van forgalomban, ám ezek csak tüneti szinten kezelik a problémát, s azt sem minden esetben. „Eleinte jól működnek ezek a szerek, aztán az évek múlásával váltani kell egyre erősebbre, esetenként pedig már csak a szteroidok segítenek. Én azonban a szelídebb módszerek híve vagyok, melyek éppoly hatékonyak, és az alapproblémát is próbáljuk kezelni” – hangsúlyozta. Az orvos-természetgyógyász elmondta, az esetek többségében a szervezet nagy mértékű „elszennyeződése” áll a probléma hátterében, hiszen számtalan káros anyaggal vagyunk körülvéve, illetve napi rendszerességgel fogyasztunk tartósítószereket és egyéb „mérgeket”. A szakembertől megtudtuk, egy nagyon alapos tisztító-méregtelenítő kúra után biorezonanciás kezeléssorozatot szoktak végezni az allergénnel. „Ezt nyugalmi időszakban érdemes végezni, vagyis amikor nincs szezonja az adott növénynek, s így a következő szezonban már nem, vagy sokkal kevésbé jelentkezik a probléma” – tájékoztatott Bogdány Anikó. Elektromágneses rezgésekkel fel lehet térképezni a szervezetet, s gyakorlatilag egy óra alatt megtudja a páciens egy ilyen speciális vizsgálat után, hogy mire is allergiás. Ezen anyagok egy részét természetesen el is lehet kerülni, a többit pedig megpróbálják kioltani, s a 6-8 hetes kezeléssel a kapott listát egyharmadára le lehet csökkenteni a szakember tapasztalatai szerint. Bogdány Anikó azt javasolja, hogy változtassunk táplálkozási szokásainkon, hiszen a fehér liszt és cukor mennyiségének csökkentése, esetleg teljes elhagyása önmagában is jelentős javulást hozhat. Hangsúlyozta, hogy minden esetben, amikor antibiotikum kezelésre szorulunk, feltétlenül pótolni kell a kiirtott bélflórát, mert az immunrendszerünk 70%-ért felel.

Tekintse meg a Telin Tv Bogdány Anikó orvos- természetgyógyásszal készített interjúját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.