Gazdaság

A szlovákok is borúlátóak a gazdasági helyzetről

A szlovákok is borúlátóak a gazdasági helyzetről

2011. szeptember 9., péntek
A szlovákok is borúlátóak a gazdasági helyzetről

Csökkent a lakossági fogyasztás Szlovákiában, az emberek spórolnak, készülnek a nehezebb időszakra, próbálják növelni megtakarításaikat – adja hírül a Szlovák Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a Felvidék.ma hírportál.

Az ország lakosai a 2011-es év második negyedévében 57 százalékkal növelték megtakarításaikat a különböző pénzintézetekben.

Ľudmila Benkovičová

, a Szlovák Statisztikai Hivatal vezetője úgy látja, az emberek Szlovákia gazdasági helyzetének alakulását tekintve borúlátók, ezért „spórolnak a rosszabb időkre". A legtöbben a munkanélküliségtől tartanak, és ezért elhalasztják a tervezett nagyobb kiadásokat - mondta a hivatal analitikusa,

Mária Valachyová. Eva Sadovská

, a Postabank elemzője szintén osztja ezt a nézetet, sőt, a trend folytatását várja a következő negyedévekben is.

Schill István

, a statisztikai hivatal alelnöke szerint a szlovákiai lakosok élénken figyelik a németországi helyzetet, ahol szintén ez az óvatosság jellemző a lakosságra, és ez meghatározó befolyással bír Szlovákiára nézve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.