Közélet

Péntektől nyit a Kormányablak a Paprikafesztiválon + VIDEÓ

Péntektől nyit a Kormányablak a Paprikafesztiválon + VIDEÓ

2011. szeptember 30., péntek
Péntektől nyit a Kormányablak a Paprikafesztiválon + VIDEÓ

A hétvégén a Csongrád megyei kormányhivatal standjánál többek között általános tájékoztatást adnak a szervezet munkatársai a devizahitelek egyösszegű végtörlesztéséről, amit csütörtöktől december végéig igényelhetnek az arra jogosultak.

"A közigazgatásban bizonyára sokan hallottak róla, hogy egy átfogó átalakítás kezdődött, amelynek megteremtése a jó állam koncepciója" - mondta

Polner Eörs

, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója. "Ennek a lényege, hogy rugalmas, gyors, hatékony és olcsó legyen a közigazgatás. Egyúttal a jó állam szolgáltató jellegét is szeretnénk kiemelni: ezért nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy közelebb kerüljünk az állampolgárokhoz, többek közt emiatt települünk ki a Paprikafesztiválra" - tette hozzá a főigazgató. Eddig nem volt jellemző, hogy egy állami hivatal ilyen jellegű rendezvényen vegyen részt. "Ez is egy formabontó új próbálkozás, és bízom benne, hogy sikeres lesz. A közigazgatásnak példátlan tempóban kell tájékoztatni az embereket erről a jogszabályról, gyakorlatilag már a hatályba lépést követő nap segítséget kell nyújtanunk" - árulta el, Polner Eörs, hozzátéve: a kollégák még jelenleg is folyamatosan készülnek a jogszabályból. "Alapvetően az érdekli a bajba jutott devizahiteleseket, hogy kik kaphatják, milyen feltételek mellett és meddig. Ezekre a kérdésekre kapnak majd választ." A hivatal standját már péntek délután felállítják a Dugonics tér Árpád tér felőli oldalán, itt egész hétvégén várják az érdeklődőket 10-től délután hatig.

A részletekért tekintse meg a Telin TV Polner Eörs főigazgatóval készített interjúját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.