Sport

A megyei utánpótlás-válogatott Lengyelországban járt + FOTÓK

A megyei utánpótlás-válogatott Lengyelországban járt + FOTÓK

2011. szeptember 5., hétfő
A megyei utánpótlás-válogatott Lengyelországban járt + FOTÓK
Csongrád megye U14-es korosztályú válogatottja lengyelországi futballtornán vett részt Spalában, ahol a harmadik helyen végzett, megelőzve egy orosz és egy ukrán megyei válogatottat. A megyei önkormányzathoz érkezett meghívó az impozáns városkából, ahol az olimpiai sportágak felkészítő központja fekszik. A háromnapos tornán a fiatalok belekóstolhattak a nemzetközi légkörbe, és ahogy az őket kísérő szakvezetők – Apró Attila vezetőedző és Bagdi Ferenc kapusedző – elmondták, nagy szükség van most az ehhez hasonló megmérettetésekre. A csapatból ugyanis hét játékos már benne van a korosztályos magyar válogatott 44-es keretében. A SZEOL–Tisza Volán SC edzői mellett nagy segítséget nyújtott a túrához az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, Nógrádi Tibor, aki átvállalta az utazási költségeket. „Nagyon fontosnak tartom ezeket a tornákat, nemcsak sportszakmai, hanem sportdiplomáciai okok miatt is” – mondta el portálunknak a területi igazgató. A tornát egyébként az ukránok nyerték hét ponttal, egy ponttal megelőzve a lengyeleket. A magyarok harmadik helyen végeztek öt ponttal az oroszok és a csehek előtt. „A legképzettebb csapat a miénk volt, hasonló tudással bírt még a lengyel gárda is, viszont ez kevésnek bizonyult a teljes sikerhez. Talán ezért is nagyon hasznos egy-egy ilyen torna, ahol a fiatalok testközelből láthatják, mi minden kell még a győzelemhez a technikai tudáson kívül” – mesélt a tapasztalatokról Apró Attila. A szakember szerint tanítványaiból egyelőre még hiányzik az a motiváció, ami több csapatnál megvolt, melyek úgy mentek fel a pályára, hogy el nem tudták képzelni, ne ők nyernék meg a meccset. „Mentálisan nőttek fölénk többször is. Nálunk képzetlenebb játékosok, ugyanakkor bizony jobban tudtak koncentrálni” – így a tréner, aki külön megköszönte Lóczi István és Cs. Tóth Zoltán edzők segítségét a túra szervezésében.

Eredmények:

Csongrád megyei válogatott – Dél-moráviai régióválogatott (cseh) 1-1 Lodzi körzeti válogatott (lengyel) – Csongrád megyei válogatott 1-3 Leningrádi régióválogatott (orosz) – Csongrád megyei válogatott 0-0 Vinnyicai körzeti válogatott (ukrán) – Csongrád megyei válogatott 2-0 A mieink gólszerzői: Kovács Gergő (3) és Göncző László. A Csongrád megyei U14-es válogatott kerete: Siska Richárd, Rádi Martin, Ördögh Kristóf, Nagy Zsombor, Varnyú Attila, Faragó Dávid, Kovács Gergő, Csanádi József, Göncző László, Hegedűs Bence, Selyem Zsolt, Nagy Gergő, Honfi Benedek, Honfi Dániel, Velez Donát, Deák Donát. Felkészítőik: Apró Attila és Bagdi Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.