Közélet

A Jobbik kiáll az önálló palesztin állam mellett

A Jobbik kiáll az önálló palesztin állam mellett

2011. szeptember 20., kedd
A Jobbik kiáll az önálló palesztin állam mellett

A Jobbik felszólítja a magyar Külügyminisztériumot, hogy végre határozottan foglaljon állást az önálló palesztin állam létrejöttének folyamatában és támogassa azt - mondta el keddi sajtótájékoztatóján a külügyi bizottság jobbikos alelnöke.

Gyöngyösi Márton

hozzátette: a Jobbik szerint "bizarr és tarthatatlan", hogy 2011-ben még mindig nincsen önálló palesztin állam, holott az ENSZ már 1947-ben ennek szükségességét állapította meg. Az ellenzéki politikus szerint az is bizarr és tarthatatlan, hogy a magyar diplomácia nem foglalt még egyértelműen állást a kérdésében, holott a külügyi vezetők korábban rendszeresen hangsúlyozták, hogy elvi és értékalapú külpolitikát folytat majd az új kormányzat. Gyöngyösi Márton szerint a magyar külügy magatartása "további külpolitikai elszigeteléshez vezet majd az USA és Izrael mentén".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.