Bulvár

3000 doboz cigi az autóban

3000 doboz cigi az autóban

2011. szeptember 22., csütörtök
3000 doboz cigi az autóban

Mozgalmas napjuk volt ismét a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak: ember- és cigarettacsempészt, valamint határsértőket fogtak el - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A járőrök tegnap délután Ásotthalom külterületén, közvetlenül a határ mellett vontak intézkedés alá egy Volkswagen Borát, amiben két szentesi lakos utazott. A rendőrök megkérték a sofőrt, hogy nyissa fel a csomagtartót, mire azt a választ kapták, hogy nem szükséges. Végül a férfi mégis engedelmeskedett a kérésnek. Az egyenruhások összesen 3000 doboz szerb cigarettát találtak a csomagtartóban elrejtve, aminek a piaci értéke mintegy másfél millió forint. A két férfi azzal védekezett, hogy a cigit csak találták. Ellenük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél- Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága csempészés miatt indított büntetőeljárást. Az esti órákban a mórahalmi buszpályaudvaron intézkedtek három koszovói állampolgárral szemben a rendőrök, akik közül az egyik már másodjára próbálkozik illegálisan a schengeni övezetbe jutni. Az éjszakai órákban további 4 pakisztáni és ugyancsak 4 török állampolgárt fogtak el a járőrök, akik valamennyien a zöldhatáron keresztül jutottak Magyarországra. A hajnali órákban Tiszasziget és Újszentiván között állítottak meg egy német rendszámú autót a rendőrök, amit egy bosnyák állampolgár vezetett. Az ő papírjai rendben voltak, azonban kiderült, hogy a vele együtt utazó két koszovói állampolgár rokonát a zöldhatáron vette fel, miután illegálisan beléptek az országba. A férfi ellen embercsempészés miatt büntető-, míg utasai ellen idegenrendészeti eljárás indult - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.