Kultúra

Vörös pöttyös negyed a Somogyi-könyvtárban

Vörös pöttyös negyed a Somogyi-könyvtárban

2011. augusztus 5., péntek
Vörös pöttyös negyed a Somogyi-könyvtárban

Vámpírok, boszorkányok, vérfarkasok költöztek be a szegedi Somogyi-könyvtár második emeletére a Twilight-rajongók nagy örömére.

A könyvtár második emelete első pillantásra változatlannak tűnik: könyvektől roskadozó polcok, régi számítógépek, a földön elnyúló, zöld padlószőnyeg, nagy üvegablakokon beszűrődő fénysugarak. Mégis, ha belesünk a könyvsorok között megbújó olvasózugokba, az egyikből ismerős arcok pillantanak vissza ránk: a Vámpírnaplók Elenája, a Twilight Bellája és megannyi vörös pöttyös regény főszereplője. Ez a Somogyi-könyvtár Vörös pöttyös negyede, ahol kényelmes, puhatámlás kanapé, az üvegasztalon könyvjelzők, hófehér csontkéz, vörös plakát és varázslatos könyvek repítik az olvasókat a fantázia világába. Találhatunk itt szerelemmel átszőtt vámpíros történeteket, romantikus kalandregényeket, bestsellereket a világ minden tájáról, mint a Therápia pszicho-thriller, ami Németországban 2006-ban a Da Vinci-kódot taszította le a toplisták éléről, vagy a New York Times bestsellere, a Borzongás. Nem hiányozhatnak a klasszikus romantikus regények sem: Jane Austen, Emily Brontë és Kate Morton kötetei is a könyvespolcokon sorakoznak.

A könyvek kortól függetlenül minden hölgyet megszólítanak, akik szeretik a vérfagyasztóan izgalmas történeteket, akik szeretnek hosszú órákra belefeledkezni a regények álomvilágába, akik hisznek az igaz szerelemben, de nem riadnak vissza az akadályoktól, és akik csak egyszerűen szeretnének egy remek könyvet olvasni. Az olvasósarok egészen nyár végéig várja a vörös pöttyös könyvek rajongóit és azokat, akik még nem ismerik a sorozatot, de szeretnék kideríteni a Fine Selection titkát!

Lele Zsófia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.