Közélet

Utalják a tűzoltók túlóradíjait

Utalják a tűzoltók túlóradíjait

2011. augusztus 19., péntek
Utalják a tűzoltók túlóradíjait

Tizenegy tűzoltóságnak már átutalták a tűzoltók túlmunkadíjának kifizetését fedező összeget, összesen 550 millió forintot - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

Közleményükben emlékeztettek, hogy a kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. A kormányhatározatban rögzített forrás augusztus elsején érkezett meg az OKF számlájára. Mostanáig a szeghalmi, a csongrádi, az orosházi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a dabasi, a váci, a salgótarjáni, a siklósi, a békéscsabai és a szarvasi tűzoltóságoknak utalták át a pénzt - írta az OKF. Csütörtökig 26 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg a BM OKF-nek a túlmunka-kifizetésekről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. Közülük tizenkettőt már elfogadtak és aláírtak, és megkezdődtek az utalások is. Egyes támogatási szerződéseket viszont javítani kell, illetve ki kell egészítenie a benyújtónak, ezeket utána lehet elfogadni - tették hozzá. A tűzoltóságok a pénz kézhezvétele után haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezt követően el kell számolniuk az OKF-fel, a határidő október 20. A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben kimondta: a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 és az azt követő 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.