Bulvár

Újabb tucat illegális bevándorlót fogtak el

Újabb tucat illegális bevándorlót fogtak el

2011. augusztus 7., vasárnap
Újabb tucat illegális bevándorlót fogtak el

Újabb, ezúttal összesen 12 határsértőket fogtak el a rendőrök vasárnapra virradó éjszaka folyamán Röszke és Gyálarét külterületén - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

A stabil hőkamera jelzése alapján bukkantak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai egy három fős koszovói családra Röszke határában a vasúti átjárónál, éjfél után alig néhány perccel. Szinte ugyanebben az időben, ugyancsak a hőkamera segítségével további négy személyt láttak a környéken. Közülük hármat sikerült is elfogni, ám a negyedik meglépett. Nem jutott azonban messzire, pedig a kukoricáson keresztül próbálta üldözőit lerázni, miután ugyanis kijutott onnan, a vasúti sínek mellett őt is megtalálták és előállították. Ők szintén Koszovóból érkeztek illegálisan. Alig néhány perccel 6 óra előtt lakossági bejelentés érkezett, miszerint Gyálarét külterületén, a Tisza árterében több gyanús személy tartózkodik. A helyszínre siető járőrök útközben, a Hattyastelepi vasúti átjárónál négyükkel találkoztak is, míg az ötödikre az ártérben bukkantak. Mind az öten afgán állampolgárok, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, illegálisan léptek az ország területére. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.