Egyetem

Új kutatási projekttel válaszol az EU a váratlan járványokra

Új kutatási projekttel válaszol az EU a váratlan járványokra

2011. augusztus 9., kedd
Új kutatási projekttel válaszol az EU a váratlan járványokra

Tizenkét millió euróval többet fordít az Európai Bizottság az uniós kutatási keretből egy, az E.coli járványhoz hasonló váratlan fenyegetések hatékony kezelését célzó projektre - olvasható a Bizottság keddi közleményében.

Ennek egyik részeként kezdi meg működését ősszel az ANTIGONE nevű csoport, amely 2,1 millió euróból gazdálkodhat. A hét országból 14 résztvevőt tömörítő ANTIGONE feladata az lesz, hogy feltérképezze az új E. coli törzset, valamint más, az emberi egészségre veszélyes vírusokat és baktériumokat. A kutatás célja a jövőbeni járványok megelőzése, illetve kezelése lesz. Emellett a szakértők különös figyelmet szentelnek majd az állatokról emberre terjedő patogének működésének megértésére. A csoport szorosan együtt fog működni a támogatásra korábban kiválasztott PREDEMICS nevű projekt 16 résztvevőjével. Az E. coli baktérium az utóbbi hónapokban csaknem négyezer embert betegített meg Európában, és 46 ember - köztük 45 német - halálát okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.