Sport

Szegedi szakemberek a foci-vb-esélyekről

Szegedi szakemberek a foci-vb-esélyekről

2011. augusztus 1., hétfő
Szegedi szakemberek a foci-vb-esélyekről

A magyar labdarúgó-válogatott ismét egy csoportba került az Eb-kvalifikációban is rivális hollandokkal, valamint a törökökkel, a románokkal, az észtekkel és az andorraiakkal a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőjében. A legmagasabb osztályban szereplő megyei futballcsapatok edzőit és az MLSZ területi igazgatóját kérdeztük az esélyekről.

„A vb-selejetezők izgalma mindenképpen nyeresége lesz a szurkolóknak, így örülök neki, hogy kemény ellenfeleket is kaptunk. A hollandok addig járnak hozzánk, míg egyszer el nem csípjük őket, miért ne most jönne el ez a pillanat. A törtök csapat a másik igazán kemény dió, ellenük népes publikum előtt lépünk pályára úgy Isztambulban, ahogy idehaza is. A románok elleni csörte rangadó lesz a javából, sokáig nem tudtak győzni ellenünk szomszédaink, ez a tendencia azonban megfordult az elmúlt években, ideje visszafordítani. Az észtekkel eddig kétszer játszottunk, nem rossz csapat, de ellenük kellene két győzelemmel növelni pontjaink számát, hasonlóan Andorra ellen is. Utóbbi találkozónak külön érdekessége, hogy létezik még egy európai állam, amely ellen még soha nem lépett pályára nemzeti tizenegyünk” – nyilatkozott az ellenfelekről

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának vezetője, aki mint elmondta, hogy a csoporthelyezésre adott tippe nem feltétlen a realitást követi, hiszen érzelmek nélkül nehéz a magyar válogatottól beszélni. Nógrádi szerint így alakul majd a végső sorrend: Hollandia, Magyarország, Törökország, Románia, Észtország, Andorra.

Kolozsvári János

, a Szeged 2011 NB II-es csapat vezetőedzője a realitás talaján maradva az esélyekkel kapcsolatban azt mondta, hogy ismét a harmadik helyért szállhatunk versenybe. „Újra nehéz helyzetben vagyunk, hiszen Hollandia és Törökország labdarúgása mérföldekkel előrébb tart, mint a magyar. A románokat is régen vertük már meg, és az észt csapatot sem lehet leírni. Ami biztos, az Andorra elleni két győzelem, bár a fociban nem lehet előre borítékolni egyik csapattal szemben sem, hogy oda-vissza megverjük őket. Szerintem a csoportmérkőzések hajrájában a románokkal vívunk majd a harmadik helyért Hollandia és Törökország mögött” – fűzte hozzá Kolozsvári. „Annyira kiélezett már a mai futball, hogy felesleges azon tanakodni, mi lett volna, ha másik ellenfeleket kapunk. Az örök mumus Románia hozzánk került, ellenük szinte mindig görcsölünk, ideje megmutatni végre, hogy le tudjuk őket gyűrni. Andorra az a gárda, akit mind a kétszer meg kell vernünk. A törökök elleni 1986-os nagy arányú győzelem után mi leragadtunk, míg a félholdasok labdarúgása fejlődésnek indult, az utánpótlásuk is kiváló, az U19-es eb-selejtezőn most vertél mag a spanyolokat 3-0-ra. A holland a világ legjobb válogatottjai közt van, ellenük csodaszámba menne minden pont. A realitás, hogy a 3-4. helyért fogunk harcolni Románia válogatottjával” – értékelte a csoportbeosztást

Buchholcz Gábor

, a Tisza Volán SC Szeged NB III-as alakulatának trénere, aki hozzátette, hogy amíg a magyar gazdaság érdemben nem indul el egy komoly fejlődési pályán, addig a focinkban sem várható gyökeres változás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.